Datum objave: 09. 06. 2009.

Donacija vrijedna 110.000,00 kuna Poliklinike Nemetova, Zakladi Ane Rukavine.

Zagreb, 8. lipnja 2009. – Poliklinika Nemetova uključila se u humanitarnu akciju Zaklade Ana Rukavina i donirala opremu vrijednu 110.000,00 kuna namjenjenu čuvanju uzoraka u Banci krvi iz pupkovine.

U cilju doprinosa razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i Banke krvi iz pupkovine, Poliklinika Nemetova uključila se u humanitarnu akciju Zaklade Ane Rukavine i donirala opremu vrijednu 110.000,00 kuna. Zamrzivač marke Sanyo, neophodan za čuvanje uzoraka u Banci krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“, pohranjuje sadržaj na temperaturu od minus 86 stupnjeva Celzijusa.
Tipizirani uzorci omogućuju pretraživanje tkivne (HLA-Human leukocyte antigen) podudarnosti darivatelja i oboljelih, kojima je jedina opcija u liječenju transplantacija od nesrodnog donora. Do sada je tipizirano više od 10.702 uzoraka krvi, a u svjetski registar (BMDW - Bone Marrow Donors Worldwide) upisano je 9.502 darivatelja iz Hrvatske.

Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina uručila je zahvalnicu prim.mr.sc. Egidiu Ćepuliću, dr.med. ravnatelju Poliklinike koji je tom prilikom istaknuo: „Djelatnici Poliklinike Nemetova prate rad Zaklade Ana Rukavina od njenog osnutka. Izuzetna nam je čast što smo kao donatori podržali rad ove plemenite institucije kojoj želimo i dalje puno uspjeha u radu“.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: donacija,

Komentari