Josip Rešetar

Datum objave: 21. 12. 2018.

Dodatke prehrane namijenjene mršavljenju, koji sve više gube na popularnosti, u bliskoj bi budućnosti s tržišta mogli istisnuti dodaci prehrani namijenjeni sportašima i aktivnim osobama, zaključak je izvještaja s Nutraingredients' kongresa sportskog nutricionizma.

Na sportsku prehranu, odnosno dodatke prehrani namijenjene sportašima, otpada 6% globalnog tržišta vezanog uz zdravlje potrošača. Tržište sportskih dodataka prehrani iz dana u dan bilježi rast i pretpostavlja se da će do 2023. ostvarivati veću zaradu od tržišta dodataka prehrani namijenjenih kontroli tjelesne mase.

Kao razlog takvog obrata u odabiru dodataka prehrani navodi se činjenica da osobe sve više traže dodatke prehrani kojima mogu nutritivno obogatiti postojeću prehranu, a koji ujedno šalju poruku o aktivnom i zdravom životnom stilu.

Analitičari napominju da se i unutar skupine dodataka prehrani namijenjenih sportašima mijenjaju prioriteti. Tako primjerice biljni proteini bilježe sve veću popularnost, zbog povećanja broja osoba koje slijede veganski i vegetarijanski način prehrane, u odnosu na i dalje najpopularnije proteine sirutke.

Pošalji prijatelju na email

Komentari