Datum objave: 09. 05. 2013.

Znanstvenici University of Edinburgh proučavali su kako obroci djece s roditeljima utječu na kvalitetu prehrane djece. Istraživanje je provedeno na 2000 djece do 5 godina starosti, a podaci su preuzeti iz studije Growing Up In Scotland Study.

Rezultati su pokazali da djeca koja jedu istu hranu kao i njihovi roditelji imaju najkvalitetniju prehranu dok oni koji rijetko ili gotovo nikada ne jedu istu hranu imaju najmanje kvalitetnu prehranu. Dapače, znanstvenici upozoravaju da djeca koja često jedu drugačiju hranu od roditelja ujedno i konzumiraju manje nutrijenata ključnih za normalan razvoj djece. Također, pokazalo se da druge prehrambene navike imaju manji utjecaj na kvalitetu prehrane. Primjerice preskakanje glavnog obroka, učestalo posezanje za grickalicama, konzumiranje hrane u dnevnoj ili spavaćoj sobi ima tek neznatan utjecaj na kvalitetu prehrane.

Pošalji prijatelju na email

Komentari