Žene koje nastoje izgubiti višak kilograma, često izbjegavaju odlaziti u restorane kako se ne bi izlagale izazovima poput kruha, alkoholnih pića i deserata. Međutim, nova studija u kojoj su sudjelovale ispitanice u dobi od 50 godina pokazala je kako je moguće jesti u restoranima i mršavjeti.
Znanstvenici sa Sveučilišta u Pittsburghu istraživali su uspješnost dijete nakon 6 mjeseci pridržavanja te nakon 4 godine. U početnoj fazi mršavljenja, konzumiranje hrane kod kuće se pokazalo kao najučinkovitije, međutim, s godinama, žene koje su bile uspješne u mršavljenju, odlascima u restoran 2 do 3 puta tjedno nisu ugrozile svoju liniju.
Važno je pridržavati se pravilnih prehrambenih navika kako kod kuće, tako i u restoranima. Primjerice, savjetuje se smanjiti unos mesa i sira te ograničiti unos deserata i slatkih pića. Međutim, istraživanje je pokazalo da je najjači čimbenik koji određuje uspješnost dijete ipak bio ukupni unos voća i povrća. Žene koje su povećale dnevni unos voća i povrća, bile su najuspješnije u gubljenju kilograma i u održavanju postignute tjelesne mase.