Datum objave: 22. 09. 2010.

Obogaćivanje kruha vitaminom D2 može osigurati jednake razine tog vitamina u krvi kao i uzimanje njegovih suplemenata odnosno farmakoloških pripravaka, poručuje novo istraživanje iz Helsinkija.

Dokaz tome je 38 žena u dobi od 19-41 godinu koje su tijekom četiri tjedna svakodnevno konzumirale 25 mikrograma ili 1000 IJ vitamina D2 (ergokalciferol) u kruhu, a čije su konačne razine vitamina D u krvi bile jednake onima u žena koje su uzimale suplemente vitamina D.

S obzirom da je kruh internacionalno, sveprisutno jelo/namirnica, ovo je idealan način da se potpuno prirodnim putem - dodavanjem kvasca obogaćenog vitaminom D2 - osiguraju dovoljne količine tog važnog elementa i tijekom zimskih mjeseci.

Izvor: NutraIngredients.com

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitamini,

Komentari