Datum objave: 26. 10. 2006.

Osobe koje tjedno konzumiraju najmanje 3 čaše crnog vina imaju za 68% manji rizik obolijevanja od raka debelog crijeva, tvrde američki znanstvenici.

Istraživanje provedeno na University of New York je pokazalo i kako konzumacuija bijelog vina nema takav zaštitni učinak.

Ovi rezultati se temelje na praćenju 1741 ispitanika.

Ranije provedena istraživanja su pokazala kako je konzumacija crnog vina povezana sa smanjenjem izgleda za razvoj leukemije, raka dojke i raka prostate.

Istraživači vjeruju kako se pozitivan učinak crnog vina temelji na djelovanju resveratrola i drugih antioksidansa iz skupine polifenola.

Razina resveratrola je zbog razlika u procesu proizvodnje mnogo viša u crnom nego u bijelom vinu.

PLIVAzdravlje.hr

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vino,

Komentari