Datum objave: 01. 01. 2005.

1 friška sipa od oko 3 kg s crnilom

1 kg miješanih školjaka

1 kg riže za rižot

1 l ribljeg temeljca

1 žlica maslaca

1 dl maslinova ulja

10 dag tvrdoga gratanog sira ili parmezana

sol i papar

U masivnoj tavi, na maslinovu ulju pirjajte komade očišćene sipe dok ne omekšaju. Dodajte rižu i pirjajte sve skupa dok riža ne ostakli. Podlijte ribljom juhom tek da pokrije rižu i promiješajte. Kuhajte podlijevajući, dok riža ne pusti sluz i počne se lijepiti. Tada dodajte sipino crnilo i školjke. Posolite, popaprite i na maloj vatri miješajte rižot dok se školjke ne otvore. Na kraju umiješajte žličicu maslaca i maslinova ulja pa služite vruće s ribanim sirom.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari