Datum objave: 01. 01. 2005.

1 kg crnih maslina
1 kg zelenih maslina
20 slanih inćuna
6 žlica kapara
1 čaša maslinova ulja
2 pomidora ili rajčice (samo za zelenu tapenadu)
1 konzerva tunjevine (samo za zelenu)
1 limun (samo za zelenu)
sol, papar

Za crnu tapenadu očistite od koštica crne masline i narežite ih. Dodajte komadiće fileta od slanih inćuna, kao četvrtinu ukupne količine tapenade i četvrtinu sjeckanih kapara. Gnječite tapenadu dolijevajući malo maslinova ulja, dok ne dobijete krupniju smjesu. Zelenu tapenadu pripremate na isti način kao crnu, samo što u smjesu dodate i jedan sitno sjeckani pomidor i komadiće pečene ili tunjevine iz konzerve, sa sokom od limuna. Služite s prepečenim kruhom.

Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer -gurmanska sjećanja mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 1" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u] Profil International [/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari