Datum objave: 19. 11. 2009.

Korist od konzumiranja crne čokolade zbog njezinih antioksidativnih učinaka već su poznate, no znanstvenici su sada utvrdili da ona također snižava razinu hormona stresa, objavio je u novom broju časopis američkog društva kemičara Journal of Proteome Research.

U članku pod nazivom "Metabolički učinci konzumiranja crne čokolade na energiju, crijevnu floru i metabolizam povezan sa stresom", autori ističu kako je istraživanje pokazalo da konzumiranje 40 grama crne čokolade na dan snižava hormon stresa kod ljudi koji su mu jako izloženi, čime je povećan popis koristi za zdravlje od flavonoida, sastojka kakaa.

U istraživanje je bilo uključeno 30 osoba pod stresom, a crna čokolada snizila je razine adrenalina, noradrenalina, normetanefrina, kortikosterona te hormona stresa kortizola u promatranoj skupini.

Nalazi istraživanja govore da svakodnevna konzumacija crne čokolade može voditi do dugoročno povoljnih posljednica za zdravlje, povezanih s ublažavanjem stresa.

PLIVAzdravlje

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: čokolada,

Komentari