Čokolada poboljšava pamćenje

Datum objave: 25. 05. 2006.

Mliječna čokolada često se smatra „inferiornom“ u odnosu na tamnu čokoladu jer potonja sadrži znatno više antioksidanasa. Ipak, nedavno provedena studija pokazuje da mliječna čokolada jača moždane funkcije, čak u većoj mjeri nego što to čini tamna čokolada..
Istraživači sa Wheeling Jesuit University u West Virginii, testirali su utjecaj različitih vrsta čokolade na moždane funkcije kod ljudi.
Testiran je utjecaj 85 g mliječne čokolade, 85 g tamne čokolade te 85 g „čokolade“ od rogača.
15 minuta nakon što su sudionici studije pojeli čokoladu, testirane su njihove kognitivne funkcije, uključujući pamćenje, vrijeme reagiranja te sposobnost rješavanja problema.
Verbalna i vizualna memorija bila je znatno bolja kod osoba koje su konzumirale mliječnu čokoladu nego kod osoba koje su konzumirale druge vrste čokolade. Također, konzumacija mliječne i tamne čokolade povezana je sa boljom kontrolom nagona te vremenom reagiranja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: čokolada,

Komentari