Datum objave: 16. 02. 2010.

Analiza rezultata triju ranije provedenih istraživanja sugerira kako konzumacija malih količina čokolade može smanjiti rizik za moždani udar.

Uz to, čokolada je bila povezana i s manjim izgledima za smrt nakon pretrpljenog moždanog udara, objavili su kanadski znanstvenici s University of Toronto.

Časopis Neurology piše kako je u prosjeku tjedna konzumacija 50 grama čokolade rizik za moždani udar smanjivala za 22%.

Tjedni unos te količine čokolade je rizik za smrt nakon moždanog udara smanjivao za oko 50%.

Istraživači vjeruju kako se pozitivan učinak čokolade temelji na protuupalnom djelovanju flavonoida, sastojaka kakaa za koje su neke studije pokazale da mogu imati i antikancerogeno djelovanje.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: čokolada,

Komentari