Datum objave: 12. 06. 2010.

Nova studija potvrđuje kako sastojak čili papričice kapsaicin učinkovito pomaže kod gubitka viška kilograma, a ujedno otkriva i mehanizam njegovog djelovanja.

Istraživanje je provedeno na laboratorijskim miševima koji su podijeljeni u dvije skupine. Obje skupine su hranjene prehranom bogatom mastima s tim da je samo jedna skupina u sklopu prehrane dobivala i kapsaicin u dozi od 10 mg/kg tjelesne mase.

Rezultati pokazuju da je skupina koja je dobivala kapsaicin izgubila čak 8 posto tjelesne mase. Također, znanstvenici su zabilježili i promjene u razinama 20 vrsta proteina koji se nalaze u masnom tkivu.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Proteome Research pruža dokaze kako čili papričice potiču gubitak kilograma i sprječavaju nagomilavanje masnog tkiva na način da uzrokuju promjene u sastavu proteina u tijelu.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: debljina,

Komentari