Datum objave: 02. 12. 2006.

Predstojeći božićni blagdani "najplodnije" su vrijeme za izostanak s posla pod izlikom neke bolesti - naročito ako od bolesti nema ni traga.

Kako piše Reuters, istraživanja su pokazala da je tijekom prošle godine svako treće bolovanje bilo lažno, a predstojeći blagdani donose pravu poplavu "bolesti" i opravdanja za izostanak s posla.

Uoči blagdana, ljudi moraju obaviti nezaobilaznu kupovinu, a imaju i obiteljske obveze. Često se dogodi da su potrošili slobodne dane ili da ne mogu dobiti godišnji odmor i tako se ne pojave na poslu s lažnom isprikom. Jutra nakon blagdanskih zabava također ne pomažu, navodi agencija.

"Znamo iz anegdota koje čujemo od poslodavaca da je višestruko veći postotak izostanaka u vrijeme blagdana, kada treba obaviti kupovinu ili provesti vrijeme s obitelji i prijateljima", rekla je Jennifer Sullivan, glasnogovornica američkog CareerBuilder.coma koji provodi godišnja istraživanja izostanaka radnika.

Istraživanje tvrtke, objavljeno ovog tjedna, pokazalo je da je prošle godine 32 posto radnika u Sjedinjenim Državama barem jednom prijavilo lažno bolovanje, a svaki deseti radnik to je učinio tri puta ili više.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari