Prema studiji objavljenoj u časopisu The American Journal of Medicine, prehrana bogata antioksidansima, uglavnom iz voća i povrća, može značajno smanjiti rizik za infarkt miokarda.
Studijom je, u razdoblju od 1997 do 2007. praćena 32 561 šveđanki dobi između 49 i 83 godine. Sudionice su ispunjavale upitnik učestalosti unosa namirnica na osnovu kojega su istraživači izračunali totalni antioksidativni kapacitet njihove prehrane te ih potom, s obzirom na navedeni kapacitet, svrstali u 5 skupina.
Tijekom trajanja studije 1114 žena doživjelo je infarkt miokarda. Pri tome su istraživači utvrdili da su žene sa najvišim unosom antioksidansa imale za 20% niži rizik za infarkt u odnosu na žene sa najnižim unosom antioksidansa. Žene sa najvišim unosom antioksidansa dnevno su konzumirale prosječno 7 serviranja voća i povrća, a one sa najnižim unosom antioksidansa, proječno 2,4 serviranja voća i povrća dnevno.
Antioksidansi uneseni putem dodataka prehrani nisu polučili slično blagotvorno djelovanje.