5 navika vitkih osoba

Datum objave: 31. 03. 2006.

U američkom magazinu Real Simple je objavljen popis 5 navika koje bi osobama s prevelikom tjelesnom masom trebale olakšati put do vitkosti..
Prva je na popisu činjenica da vitke osobe preferiraju namirnice s visokom razinom vode, poput voća, povrća, juha i variva. Takva hrana ne obiluje kalorijama, ali uspješno smanjuje osjećaj gladi. Osim toga, sadrži i visoku razinu vlakana koje također pripomažu postizanju osjećaja sitosti, kažu znanstvenici.
Još jedna navika vitkih osoba je ta da one ne "preskaču" obroke. To olakšava zadržavanje optimalne tjelesne mase jer je gladnim osobama mnogo teže kontrolirati količinu hrane koju pojedu.
Vitke osobe uvijek doručkuju. Stručnjaci kažu kako je doručak najvažniji obrok u danu.
Četvrta navika vitkih osoba se sastoji u kontroliranju količine hrane koju pojedu u jednom obroku. Osim što paze na to što i koliko jedu, vitke osobe češće koriste manje tanjure.
Vitke osobe su i aktivnije. Istraživanje provedeno na Mayo Clinic je pokazalo da se vitke osobe koje se smatraju lijenima ipak kreću daleko više nego osobe s prevelikom tjelesnom masom koje se također smatraju nedovoljno fizički aktivnima.
Preuzeto sa portala [url="#"] PLIVAzdravlje.hr [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari