Datum objave: 12. 05. 2022.

Izgled naše kože i kose igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu i smatra se najvidljivijim pokazateljem zdravlja, stoga nije čudno da toliko brinemo o njihovom zdravom i blistavom izgledu. Stručnjaci naglašavaju kako su upravo dvadesete pravo vrijeme kada trebamo početi s adekvatnom brigom o našoj koži kako bi pravovremeno spriječili nastanak bora i smanjili gubitak elastičnosti kože.

Iako različiti čimbenici, poput dobi, genetike i hormonskog statusa, uvelike utječu na rast i izgled kose, kože i noktiju, ključnu ulogu u tome kako i koliko dobro nosimo svoje godine ima prehrana, odnosno optimalni unos ciljanih nutrijenata i drugih aktivnih spojeva.

SkinAx² ™ - sinonim za zdravlje kože u svakoj dobi

SkinAx² ™ je patentirana mješavina pomno biranih botaničkih ekstrakata klinički dokazanog djelovanja. Ekstrakt sjemenki vinove loze (Vitis vinifera L.) i koncentrat dinje (Cucumis melo L.), uz cink i vitamin C, bogati su izvori prirodnih i snažnih antioksidansa.

Poznata je potporna uloga vitamina C u stvaranju i stabilnosti kolagena za normalnu funkciju kože, a njegova sinergija sa cinkom štiti sve naše stanice od oksidacijskog stresa. Isto tako, cink sudjeluje u procesu sinteze keratina čime sudjeluje u održavanju zdravlja noktiju, a općenito je važan za zdravlje i normalnu funkciju vanjskih pokazatelja ljepote i zdravlja kože, kose i noktiju. Sinergijski učinak monomera flavanola iz grožđa, superoksid dismutaze iz francuske dinje, vitamina C i cinka temelj je uspješnog djelovanja ove veganske formule.

Slika 1: Mehanizam djelovanja SkinAx²™

Upravo je SkinAx² ™ jedina formula koja kombinacijom primarnih i sekundarnih antioksidansa djeluje protiv različitih mehanizama uključenih u procese starenja. Ova jedinstvena anti-age formula sudjeluje u:

  •  regulaciji sinteze melanina čime se smanjuju hiperpigmentacijske mrlje,
  •  smanjenju nepravilnosti (crvenilo, izražajnost i tamna boja podočnjaka) te
  •  poboljšanju mikrocirkulacije kože što pomaže u vraćanju zdravog sjaja i blistavosti kože.

Također, sastojci sudjeluju u poboljšanju stabilnosti kolagena te povećavaju prirodnu sintezu kolagena za čak 34 %.

Provedeno je i istraživanje u kojem su sudjelovale ispitanice koje su imale problema s izgledom kože te su uzimale SkinAx² ™ kroz osam tjedana. Rezultati su pokazali kako je 82 % ispitanica potvrdilo zadovoljstvo korištenjem ovog veganskog boostera kolagena, a posebno su bile sretne u vidu poboljšanja teksture i glatkoće kože.

Slika 2: Klinički testirani učinak SkinAx2 ™ 35 žena u dobi 40 – 70 godina, doza: 150 mg kroz 2 mjeseca

Keranat™ – sinonim za lijepu, snažnu i zdravu kosu

Keranat™ predstavlja prirodnu patentiranu mješavinu ulja sjemenki prosa, sjemenki pšenice, sjemenki suncokreta i listova ružmarina. Ova patentirana mješavina za lijepu i zdravu kosu potpuno je prirodnog, biljnog podrijetla te ne sadrži GMO, niti gluten. Dragocjena ulja i ekstrakti, koji se nalaze u jedinstvenoj formuli Keranat™, pomno su odabrani zbog brojnih znanstvenih dokaza koji potvrđuju njihov blagotvoran učinak na zdravlje kose i vlasišta.

Tajna uspješnog djelovanja Keranata™ krije se u sjemenkama prosa koje se organski uzgajaju isključivo na poljima u francuskoj dolini Loire. Naime, francuski biolozi su šest godina posvetili istraživanju moći jedinstvenog sastojka prosa: miliacina. Došli su do spoznaje kako miliacin svoje blagotvorno djelovanje na zdravlje kose ostvaruje izravnim učinkom na biološki „motor” kose, odnosno dermalnu papilu. Miliacin su potom patentirali i posebnom inovativnom tehnologijom enkapsulacije formulirali u Keranat™ te su na taj način povećali učinkovitost ove botaničke mješavine. Dodatno, u Keranatu™ je posebno važna jedinstvena kombinacija polifenola miliacina i ceramida (koji su po strukturi fosfolipidi) koji aktivno stimuliraju dijeljenje keratinocita, regeneraciju vlasišta te stvaranje kolagena u korijenu kose što je važno za „usidrenje“ vlasi zbog čega je kosa već nakon 6 tjedana snažnija i zdravija, a zbog ceramida vlakna kose i vlasište je pravilno hidratizirano.

Keranat™ vraća zdrav životni ciklus kose, smanjuje gubitak kose i čini ju jačom, sjajnijom i zdravijom te povećava njen volumen i ljepotu već nakon 6 tjedana korištenja, u dnevnoj dozi od 300 mg → pokazali su rezultati kliničke studije objavljene 2020. godine u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology.

U ovom dvostruko slijepom randomiziranom istraživanju sudjelovalo je 65 žena koje su uzimale 300 mg Keranat™, svaki dan tijekom tri mjeseca. Analiza je napravljena na samom početku studije te šest i dvanaest tjedana nakon početka studije.

Rezultati su pokazali da se, u skupini koja je uzimala Keranat™:

  • gubitak kose u prosjeku smanjio za 50 %,
  • povećala gustoća i volumen kose, koje je bilo značajno već nakon šest tjedana ispitivanja, a ovaj pozitivan učinak bio je još očitiji kako se tromjesečno istraživanje bližilo kraju,
  • nakon šest tjedana ispitivanja, Keranat™ je pokazao i pozitivan učinak na ljepotu i sjaj kose.

Slika 3: Kada govorimo o subjektivnom doživljaju (samoprocjeni) stanja kose, 91 % ispitanica koje su uzimale Keranat™ primijetilo je smanjenje gubitka kose te je 75 % ispitanica primijetilo poboljšanje u sjaju, ljepoti i mekoći svoje kose.

Stoga su autori ove studije donijeli zaključak kako se Keranat™ dobro podnosi, nema nikakvih nuspojava te je učinkovit u smanjenju gubitka kose i poboljšanju općeg stanja, zdravlja i ljepote kose.

Inovativna formula za zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju

Almagea® Shine On+ je dodatak prehrani nove generacije koji u inovativnim veganskim Licaps kapsulama, osim patentirane mješavine SkinAx² ™, sadrži i Keranat™ te druge aktivne sastojke: vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin (vitamin B7). Značajna prednost Shine On+ je činjenica da je prigodan za vegane, trudnice i dojilje, ali i osobe koje ne podnose gluten. Također, ne sadrži alergene, konzervanse i GMO.

Shine On+ se preporučuje svim osobama koje žele održavati i poboljšati zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju, a osobito onima koji putem hrane ne unose dovoljno mikronutrijenata potrebnih za održavanje značajki ljepote i zdravlja kose, kože i noktiju. 7 snažnih aktivnih sastojaka djeluje iznutra za gustu, lijepu, sjajnu i zdravu kosu, blistavu i elastičnu kožu, uravnotežen ten i čvrste nokte - zbog čega je Shine On+ zasluženo pronašao mjesto u anti-age rutini svih dobnih skupina.

Literatura:

Dumoulin, M., Gaudout, D., Lemaire, B. (2016) Clinical effects of an oral supplement rich in antioxidants on skin radiance in women. Clin. Cosmet. Investig. Dermatol. 9, 315-324. doi:10.2147/CCID.S118920.

Michalak, M., Pierzak, M., Kręcisz, B., Suliga, E. (2021) Bioactive Compounds for Skin Health: A Review. Nutrients, 13, 203. https://doi.org/10.3390/nu13010203.

Keophiphath, M., Courbière, C., Manzato, L., Lamour, I., Gaillard, E. (2020) Miliacin encapsulated by polar lipids stimulates cell proliferation in hair bulb and improves telogen effluvium in women. J. Cosmet. Dermatol. 19(2), 485-493. doi:10.1111/jocd.12998.

Pošalji prijatelju na email

Komentari