Datum objave: 19. 05. 2020.

Ljudski probavni sustav sadrži veliki broj mikroorganizama, uključujući one mikroorganizme koji imaju pozitivne učinke na naš organizam te bakterije i druge mikroorganizme koji mogu imati štetan učinak a potencijalno mogu uzrokovati i patološka stanja.

Čak više od 500 vrsta bakterija u našem organizmu svakodnevno utječe na važne tjelesne funkcije, poput probave i apsorpcije hranjivih tvari, ali i na obrambeni sustav našeg organizma. Različiti čimbenici mogu negativno utjecati na prirodnu ravnotežu naše crijevne mikrobiote, poput prehrane, stresa ili primjene antibiotika. 

Vivomixx® 450 milijardi predstavlja visoko koncentriranu probiotičku formulaciju koja brzo i djelotvorno vraća ravnotežu crijevne mikrobiote.

Vivomixx® 450 milijardi je dodatak prehrani koji u jednoj vrećici sadrži čak 450 milijardi probiotičkih bakterija.

Ovaj visokokvalitetni probiotički pripravak sadrži mješavinu 8 različitih sojeva živih bakterija:

  • Streptococcus thermophilus DSM 24731,
  • rod Bifidobacterium (B. breve DSM 24732, B. longum DSM 24736, B. infantis DSM 24737)
  • rod Lactobacillus (L. acidophilus DSM 24735, L. plantarum DSM 24730, L. paracasei DSM 24733, L. delbrueckii subsp. bulgaricus DSM 24734)

Primjena Vivomixx® dodatka prehrani kod upalnih bolesti crijeva

Primjena Vivomixx® 450 milijardi može se razmatrati u bolesnika s blagim do umjerenim ulceroznim kolitisom radi održavanja remisije. Uzimanje navedene mješavine probiotičkih bakterija uzrokuje pozitivne promjene u sastavu bakterijske flore, fekalne biokemije te motiliteta.

Primjena visokodoziranog probiotičkog pripravka Vivomixx® 450 milijardi posebno se preporučuje kod pacijenata oboljelih od upalnih bolesti crijeva nakon operacije kojom se formira poseban ileoanalni spremnik, tzv. pouch. Kod približno polovine bolesnika može doći do stanja koje se naziva pouchitis koji uključuje simptome poput proljeva, povećanja broja stolica, grčeva u abdomenu ili osjećaja hitnog pražnjenja. Kliničke studije pokazale su pozitivan učinak prethodno spomenute mješavine 8 probiotičkih sojeva u održavanju remisije u pacijenata s kroničnim pouchitisom. Pokazan je i učinak na smanjenje relapsa kronične upale ileoanalnog spremnika (pouchitis) u skupini koja je uzimala navedenu zaštićenu mješavinu probiotika Vivomixx® 450 milijardi za razliku od skupine koja je primala placebo. 

Uzima se jedna do dvije vrećice na dan tako da se sadržaj vrećice umiješa u vodu ili jogurt ili bilo koje hladno, negazirano piće.

Proizvod ne sadrži GMO, gluten, laktozu, soju, konzervanse i umjetna sladila.

Kako bi se maksimalno osigurala kvaliteta i djelotvornost Vivomixx® 450 milijardi se transportira i skladišti u hladnim uvjetima (4-8°C), a može se čuvati do 7 dana na sobnoj temperaturi (do 25 °C) bez posljedica na kvalitetu proizvoda.

Pošalji prijatelju na email

Komentari