Datum objave: 15. 05. 2024.

S dolaskom sunčanih dana, zaštita kože lica od štetnih UV zraka postaje ključna za očuvanje zdravlja i mladolikog izgleda. Izlaganje UV zrakama može uzrokovati brojne probleme s kožom, uključujući opekline, ubrzano starenje, hiperpigmentaciju i povećan rizik od raka kože. Stoga je važno koristiti preparate koji pružaju učinkovitu zaštitu, osobito na licu, gdje je koža osjetljivija i najviše izložena suncu.

STRUČNOST U ZAŠTITI OD SUNCA

Eucerin je poznat po svojim klinički testiranim preparatima koji pružaju visoku razinu zaštite od UV zračenja. Linija preparata za zaštitu od sunca uključuje inovativne formule koje ne samo da štite od UVA/UVB zraka, već i potiču regeneraciju kože te sprečavaju fotostarenje. Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere za pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS, dok gliciretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu.

Vrhunski asortiman Eucerin njege za zaštitu od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30/50+ je lagana, nemasna krema s matirajućim učinkom, formulirana za masnu i aknama sklonu kožu. Sadrži L-karnitin i lipide koji smanjuju proizvodnju sebuma i ostavljaju mat izgled uz visoku zaštitu od sunca. Dostupno i kao tonirana zaštitna krema.

Eucerin Pigment Control fluid SPF 50+ sadrži thiamidol, najučinkovitiji sastojak protiv hiperpigmentacija koji smanjuje tamne mrlje i sprječava pojavu novih. Ima laganu teksturu koja se brzo upija te je klinički i dermatološki dokazano dobro podnošljiv i na osjetljivoj koži. Dostupno i kao tonirana zaštitna krema.

Eucerin Hydro Protect fluid SPF 50+ sadrži ultra laganu formulu za brzo upijanje s nevidljivim završnim slojem. S hidro-tehnološkim kompleksom, daje osjećaj trenutačne vlažnosti i svježine kože, te štiti od oštećenja kože izazvanih suncem. Klinički i dermatološki dokazano podnošljiv na svim tipovima kože, uključujući osjetljivu.

Eucerin Photoaging Control fluid SPF 30/50+ s hijaluronskom kiselinom pomaže u sprečavanju fotostarenja i vidljivo smanjuje bore. Ne sadrži parfem i ima ugodnu laganu teksturu koja brzo upija. Dostupno i kao tonirana zaštitna krema.

SAVJETI ZA SMANJENJE RIZIKA OD UV ZRAČENJA

Dok je koža tijela najčešće prekrivena, lice je izloženo vanjskim čimbenicima tijekom cijele godine. Zato valja slijediti jednostavne savjete koji će smanjiti rizik od oštećenja kože utjecajem UV zraka.

  • Izbjegavanje izravnog sunca, osobito kada u razdoblju od 11 do 15 sati poprimi najjači intenzitet
  • Korištenje preparata za zaštitu od sunca kao dio dnevne rutine njege kože
  • Korištenje zaštite od sunca čak i kada je vrijeme oblačno
  • Nošenje sunčanih naočala s UVA i UVB filterima za zaštitu očiju
  • Zadovoljavanje potreba individualnog tipa kože
  • Prekrivanje glave i lica širokoobodnim šeširom
  • Vođenje računa o mogućim nuspojavama propisanih lijekova
Pošalji prijatelju na email

Komentari