Datum objave: 27. 05. 2024.

Najstariji hormon na Zemlji, vitamin D pripada skupini vitamina topljivih u mastima. Iako ga nerijetko nazivamo „sunčanim vitaminom”, zbog svoje steroidne strukture i svojstava ovaj esencijalni mikronutrijent sličniji je hormonu nego vitaminu. Osim toga, dodatna specifičnost je što se, za razliku od ostalih vitamina čiji unos trebamo osigurati prehranom i dodacima prehrani, vitamin D može sintetizirati u našoj koži pod utjecajem UV zračenja.

Najvažnije uloge vitamina D prije svega su vezane uz održavanje zdravlja mišićno - koštanog sustava, no danas znamo da biološka svojstva tog relativno jednostavnog spoja sežu puno dalje od održanja homeostaze kalcija i fosfora. Naime, najzanimljivija djelovanja vitamina D povezana su sa zdravljem našeg imuniteta, hormona, srca i mozga, odnosno imunosnim, endokrinim, kardiovaskularnim i neurološkim sustavom.

Iako je posljednjih deset godina porasla svijest o važnosti adekvatnog unosa vitamina D, još uvijek je prisutna velika učestalost nedostatka ovog vitamina u našoj populaciji. Stoga je izuzetno važno barem jednom godišnje provjeriti razinu vitamina D u krvi, te, ako postoji potreba, adekvatnom prehranom i dodacima prehrani nadoknaditi manjak vitamina D.

Specifičnosti Be Natur Vitamina D3

Be Natur Vitamin D3 Ultra Rapid je dodatak prehrani koji sadrži vitamin D visoke bioraspoloživosti, a preporučuje se za podršku imunosnom sustavu te održavanju normalnih kosti, zubi i mišića. Dolazi u obliku praktične sićušne tablete koja osigurava čak 25 µg vitamina D3, odnosno 500% preporučenog unosa za odrasle osobe.

Dodatna prednost doza Be Natur Vitamina D3 je njegov jednostavni sastav, odnosno činjenica da ne sadrži konzervanse, umjetne arome i bojila, kao ni dodane šećere, već prirodna sladila porijeklom iz breze i stevije.

Kako se koristi Be Natur Vitamin D3?

Ugodne i vrlo male tablete izvrsnog su okusa naranče, a preporuka je uzeti jednu tabletu na dan. Budući da su tablete topljive u ustima, nije ih potrebno konzumirati s vodom, što dodatno olakšava njihovu upotrebu.

Kome se preporučuje Be Natur Vitamin D3?

Be Natur Vitamin D3 prvenstveno se preporučuje svim osobama s nedostatnim razinama vitamina D u krvi, ali i svim osobama u vremenskom razdoblju kada je intenzitet sunca manji. Osim toga, poželjno je obratiti pažnju na unos vitamina D i ako koristimo kreme sa zaštitnim faktorom, ali i kod osoba s prekomjernom tjelesnom masom. Korištenje Be Natur Vitamina D3 sigurno je za osjetljive skupine poput trudnica, starijih osoba i djece starije od 12 godina.

Be Natur Vitamin D3 Ultra Rapid dostupan je za naručiti u svim ljekarnama u Hrvatskoj, a proizvod je moguće naručiti i putem web trgovine.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: benatur, Promo, vitamin D,

Komentari