Datum objave: 16. 01. 2019.

Magnezij je jedan on najvažnijih minerala i posljednjih godina je sve popularniji među dodacima prehrani što ne čudi obzirom da je esencijalan za osnovne fiziološke funkcije organizma. 

Magnezij igra izuzetno važnu ulogu u metabolizmu, a o tome svjedoči i činjenica da je potreban za odvijanje više od 300 enzimskih reakcija u tijelu. 

Nekoliko je mogućih uzroka manjka magnezija, a najčešći su:

  • Povećane potrebe organizma - trudnoća, rast i razvoj, stres ili pojačana tjelesna aktivnost
  • Nedovoljan unos – koji može biti posljedica neuravnotežene prehrane ili konzumacije namirnica siromašnih magnezijem
  • Pojačano izlučivanje – kao posljedica pojačane tjelesne aktivnosti, dojenja, šećerne bolesti, korištenja nekih lijekova kao što su diuretici i sl., kod zlouporabe laksativa i alkohola
  • Malapsorpcija – koja je posljedica gastrointestinalnih tegoba i starenja

Prvi simptom koji se uvijek povezuje s nedostatkom magnezija su grčevi i trnci u stopalima i prstima na nogama. Osim toga, grčevi se mogu javljati i u rukama, bedrima i listovima, te u probavnom i urinarnom traktu. Nedostatak magnezija može uzrokovati i bolove u mišićima lica, vrata i kralježnice, ali i glavobolju, vrtoglavicu, slabu koncentraciju te aritmije.

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića. Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Novi Solgarov proizvod - Solgar kelirani magnezij dolazi u keliranom obliku bisglicinata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Solgar kelirani magnezij Vaš prvi izbor!

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: magnezij, solgar,

Komentari