Tena Škunca

Datum objave: 28. 02. 2022.

Ječmenac je vrlo neugodna pojava koja uzrokuje otečenost i crvenilo kapka te crvenilo konjuktive. Osim ovih simptoma estetske prirode, ječmenac može uzrokovati i bol te svrbež kapka, suzenje očiju, ali i osjetljivost oka na podražaje.

Ne spriječimo li pojavu ječmenca na vrijeme, postoji rizik od pojave komplikacija, kao što je krvarenje ječmenca ili ometanje vida. Osim toga, ako se ječmenac ne liječi i stalno se vraća, može se pretvoriti u chalazion, kroničnu upalu Meibomove lojne žlijezde.

Stoga je izuzetno važno djelovati odmah čim osjetimo da ječmenac izbija jer na taj način možemo spriječiti rast ječmenca i ubrzati oporavak.

Simptomi vanjskog ječmenca najčešće se liječe korištenjem toplih obloga. Također, redovitim pranjem ruku smanjit će se mogući prijenos mikroorganizama s ruku na oči te na taj način spriječiti razvoj ječmenca, odnosno smanjiti iritacija postojećeg ječmenca. Ječmenac se nikako ne smije istiskivati jer tako samo dodatno proširujemo postojeću infekciju.

Prva pomoć kod pojave vanjskog ječmenca

Priroda nam uvijek nudi ono najbolje i pobrine se da nas opskrbi sastojcima koji će pozitivno djelovati na boljitak našeg organizma. Tako određeni prirodni sastojci pokazuju vrlo učinkovito djelovanje kada je u pitanju smanjenje simptoma vanjskog ječmenca.

ZUMA Opticleaner mast prva je učinkovita pomoć kod ječmenca dostupna koja sadrži tri aktivna prirodna sastojka koji provjereno ublažavaju simptome ječmenca i chalaziona:

  1. Ulje manuka – esencijalno ulje dobiveno iz biljke manuka (Leptospermum scoparium) djeluje antibakterijski i protuupalno te kao, lokalni anestetik, ublažava bol i smanjuje otečenost.
  2. Manuka med – dragocjena vrsta meda koji se dobiva iz nektara spomenute biljke manuka. Može se pohvaliti antibakterijskim i protuupalnim svojstvima te također hidratizira i obnavlja kožu.
  3. Ekstrakt kore cejlonskog cimeta - cejlonski cimet naziva se još i „pravi“ cimet upravo zbog svojih blagotvornih svojstava poznatih već tisućama godina. Potiče cirkulaciju i eliminaciju toksina iz kože, a zbog svojstva zagrijavanja može djelovati kao „prirodni topli oblog”.

Zahvaljujući inovativnoj formuli baziranoj na manuka medu, ZUMA OptiCleaner mast brzo i učinkovito ublažava simptome vanjskog ječmenca i chalaziona, poput svrbeža, boli i oticanja te ubrzava regeneraciju epidermisa.

Mast je namijenjena odraslima i djeci od 3 godine, a potrebno ju je nanositi barem tri puta dnevno. Prije upotrebe masti potrebno je dobro oprati ruke i očistiti kožu kapka. Mast se koristi tako da se mala količina masti umasira na oboljelo područje kapka. Masaža se uvijek provodi prema žlijezdama, odnosno na gornjem kapku od vrha prema dolje, a na području donjeg kapka odozdo prema gore.

Važno je naglasiti da u razdoblju oporavka od vanjskog ječmenca treba izbjegavati korištenje šminke, posebice na i oko područja očiju, kao i kontaktnih leća. Ako se ječmenac ne povuče nakon nekoliko dana korištenja prirodnih pripravaka i toplih obloga, svakako je potrebno potražiti savjet liječnika.

Pošalji prijatelju na email

Komentari