Datum objave: 15. 10. 2018.

Završili su godišnji odmori i školski praznici. Poslovne obaveze i povratak u školske klupe sa sobom nose povećani rizik za promjene u organizmu.

Često je pogođen i probavni sustav, koji je osjetljiv i trpi sve posljedice eventualnih promjena. 

Dok ljeti jedemo laganiju hranu, više svježeg voća i povrća, prelaskom u hladnije dane mijenja se i vrsta hrane koju unosimo u organizam, a i skloniji smo brzim, neuravnoteženim obrocima. Osim toga, vesele fizičke aktivnosti u prirodi ustupaju mjesto užurbanim odlascima na posao i potrazi za školskim knjigama i priborom. A kad su naši mlađi u pitanju, za njih stres predstavljaju nove školske obaveze. 

Jedan od načina na koji probavni sustav reagira je i pojava opstipacije. Opstipacija predstavlja stanje kad dolazi do stvaranja tvrde, oskudne i suhe stolice, vrlo često praćene osjećajem nepotpuna pražnjenja, a crijeva se prazne značajno rjeđe (normalnim pražnjenjem smatra se raspon od dvije do tri stolice dnevno do jedne stolice u tri dana).

Nasreću, najčešće će to biti prolazna reakcija organizma i ponovnom uspostavom svakodnevnog ritma i balansiranja među obavezama, i probava će se vratiti u normalu.

Prvenstveno pomozite samima sebi i svojim najbližima tako što ćete osvijestiti situacije koje izazivaju stres i prilagoditi svoje reakcije. Hranite se zdravo i uravnoteženo, unosite u organizam dovoljno tekućine i ne zaboravite naći vremena za tjelesne aktivnosti.

Prirodna pomoć nadohvat ruke 

Po potrebi možete posegnuti za pomoći u obliku čepića prirodnog sastava. Eva/qu čepići su inovativni proizvod koji nude pametno rješenje protiv zatvora, primjereno i za najosjetljivije skupine kao što su npr. trudnice, dojilje i djeca, ali i kod starijih osoba. Proizvodi se temelje na prirodnim tvarima koje se zbog svoje neškodljivosti koriste i u nekim dodacima prehrani.

Odlikuju se jednostavnom primjenom i brzim djelovanjem, već 15 minuta nakon primjene. Mogu se koristiti i dugoročno, za održavanje i obnavljanje normalnih mehanizama pražnjenja crijeva (kod “lijenih” crijeva).

Dostupni su u dva oblika pakiranja: za odrasle te za djecu od dvije do dvanaest godina.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: probava, Promo,

Komentari