Datum objave: 11. 05. 2021.

Nakon hladnijih mjeseci i dugotrajnog boravka u zatvorenom, koža nije naviknuta na sunce i zbog toga ju je važno zaštititi prilikom svakog izlaganja UV zrakama bez obzira na to provodite li dan na otvorenom s vašim najbližima, šetate li, trčite ili planinarite.

Sunce, u određenoj mjeri, može imati pozitivan utjecaj na raspoloženje, osigurati vitamin D, poboljšati cirkulaciju te ojačati metabolizam i produktivnost, ali pretjerano izlaganje vrlo je štetno.

Kako sunčeva svjetlost utječe na kožu?

Sunčeva svjetlost, posebice UVA i UVB zrake, može izazvati sunčeve opekline, prijevremeno starenje kože, hiperpigmentacije, oštećenje očiju, oslabljen imunološki sustav, fotoalergijske i fototoksične reakcije pa čak i rak kože. Liječnici i dermatolozi sve više upozoravaju na jaku povezanost između učestalosti raka kože i stupnja oštećenja DNK, podsjećajući nas na to da je upravo izlaganje suncu uzrok više od 90% slučajeva raka kože. Opće je poznato da je najbolje liječenje upravo prevencija redovitim korištenjem njege za zaštitu kože od sunca stoga je važno zaštititi kožu prilikom svakog izlaganja UV zrakama čak i tijekom oblačnih dana jer su UV zrake tada jednako pogubne.

Većinu učinaka sunca na koži uzrokuju UVB i UVA zrake, a UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozore automobila dok se vozite gradom ljeti, stoga, oprez! UV zračenje dolazi u tri oblika, ultraljubičasto A (UVA), ultraljubičasto B (UVB) i ultraljubičasto C (UVC):

  • UVB daje vašoj koži energiju koja je potrebna za stvaranje vitamina D, ali je također odgovorno za sunčane opekline i neposredno oštećenje DNK.
  • UVA doprinosi oštećenju kože, posebice prijevremenom starenju.
  • UVC ne dopire do kože jer ga blokira Zemljina atmosfera.
  • UV zračenje jedan je od najutjecajnijih faktora u preuranjenom starenju kože, tj. fotostarenju.

Redovitom zaštitom kože od sunca umanjujemo mogućnost nastanka kožnih oštećenja i bolesti povezanih sa štetnim učinkom sunca. Korištenjem krema i losiona za prevenciju i zaštitu od štetnog djelovanja UV zračenja čuvate zdravlje i ljepotu kože.

Eucerin zaštita od sunca

Djelotvorno. Dokazano

Preparati iz Eucerin Sun linije njege pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem. Napredna spektralna tehnologija u Eucerin Sun njezi kombinira UVA/UVB filtre za zaštitu od UV zračenja i antioksidans licochalcone A za zaštitu od visokoenergetske dnevne svjetlosti. Gliceretinična kiselina pruža dodatnu zaštitu DNK. Svi preparati iz Eucerin Sun linije njege posebno su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke koji ublažavaju probleme s kožom.

Sve formule lagane su teksture, pogodne za lako nanošenje i brzo upijanje, a koriste se isključivo odabrani aktivni sastojci čija je djelotvornost i podnošljivost na koži klinički dokazana.

Actinic Control MD SPF 100

Za prevenciju aktiničke keratoze i nemelanomskog karcinoma kože

Oštećenja DNA keratinocita uzrokovana UV zračenjem mogu pogodavati nastanku aktiničke keratoze. Aktinička keratoza najčešći je oblik prekanceroze na koži, a ako se ne liječi, moguć je prelazak u nemelanomski karcinom kože. Eucerin Actinic Control MD SPF 100 je licencirana medicinska njega za prevenciju aktiničke keratoze i nemelanomskog karcinoma kože. Također, može se koristiti kako dodatna njega za osobe sklone aktiničkoj keratozi. Visoka učinkovitost medicinske njege Actinic Control potiče od SPF 100. Što je veći SPF, blokira se veća količina UVB zraka - što predstavlja glavni uzrok oštećenja stanica.

Sigurna dječja igra na suncu

Igranje na suncu za djecu predstavlja najveće zadovoljstvo. Ipak, sve smo svjesniji opasnosti sunčevih zraka, a njihov sve jači intenzitet znači da je nježnoj dječjoj koži potrebna sigurnija zaštita. Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica. Kombinacija aktivnih sastojaka smanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože izazvanog UV zračenjem i pomaže u obnavljanju kože oštećene djelovanjem sunca. Eucerin SUN njega pruža djeci siguran boravak na suncu.

Eucerin štiti kožu od sunca i brine o okolišu

Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka. UV filtri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, za pojedine UV filtere smatra se da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat – koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

Eucerin SUN zaštita od sunca već je sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti je u skladu s 'Havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena'. Eucerin SUN zaštita od sunca sadrži samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtara kako bi se pružila najbolja zaštita, a i očuvao okoliš.

Pošalji prijatelju na email

Komentari