Datum objave: 14. 05. 2024.

Površinske rane, poput ogrebotina, posjekotina ili manjih opeklina, često se čine nevažnima, ali zahtijevaju pažljivu njegu kako bi se izbjegle komplikacije. Ispiranje rane antiseptikom koji ne oštećuje kožu je ključni korak u ovom procesu jer sprječava infekcije i potiče brže zacjeljivanje.

Na hrvatsko tržište stigao je nov proizvod  - Effigerm Wound Wash Hydrogel koji pruža sigurno i učinkovito vlaženje i ispiranje rana.

Što je hidrogel i koja je njegova uloga u tretiranju rana?

Hidrogel predstavlja gušću tekućinu koja sadrži više od 90% vode, što omogućuje održavanje vlažnog okruženja u blizini površine rane, olakšavajući regeneraciju tkiva. Hidrogeli posjeduju brojna svojstva koja ih čine idealnima za upotrebu ispod obloge za rane. Hidrogel ima sposobnost upiti vodu iz rane i zadržati je unutar sebe, što pomaže u bržem cijeljenju. Također, omogućuje protok kisika i održava vlažno okruženje oko rane, što je važno za proces zacjeljivanja.

Effigermova formula za učinkovito tretiranje rana

Effigerm Wound Wash Hydrogel sadrži hipoklorastu kiselinu, koja ubija mikroorganizme (bakterije, viruse i gljivice), a nalazi se prirodno u čovjekovim bijelim krvnim stanicama. Budući da proizvod, sa svojom patentiranom tehnologijom, oponaša imunološki odgovor tijela i tako pomaže zacijeliti ranu, može se koristiti već od rođenja.
Effigerm Wound Wash Hydrogel omogućuje mehaničko uklanjanje stranih tijela te stvara uvjete za brže zacjeljivanje, uključujući optimalnu razinu vlažnosti, kisika i pH.

Hladi i vlaži ranu

Jedinstvena tekstura hidrogela Effigerm Wound Wash Hydrogela osigurava dulje vrijeme kontakta s ranom. Proces sušenja na koži traje do 15 minuta nakon nanošenja, što omogućuje bolje prianjanje i dulji učinak vlaženja rane. Ova karakteristika nudi i osjećaj hlađenja rane što je posebno pogodno kod dječjih površinskih ranica s obzirom da brzo nastupa osjećaj olakšanja.

Pouzdan, bez alkohola

Effigerm Wound Wash Hydrogel je formuliran kako bi pružio učinkovitu njegu rana, a istovremeno je siguran za upotrebu i dermatološki ispitan. S obzirom na njegovu visoku učinkovitost, ova formula ne sadrži alkohol te osigurava sigurnu primjenu bez peckanja.
Uz Effigerm Wound Wash Hydrogel, briga o ranama je jednostavna i učinkovita. Od prvih minuta primjene, ovaj proizvod pruža podršku zacjeljivanju, osiguravajući optimalne uvjete za brži oporavak. S pouzdanom formulom i sigurnošću od najranije dobi, Effigerm Wound Wash Hydrogel postaje nezaobilazni partner u svakodnevnoj brizi o ranama.

Izvor:
Varshan Gounden, Moganavelli Singh: Hydrogels and Wound Healing: Current and Future Prospects

Pošalji prijatelju na email

Komentari