Datum objave: 24. 05. 2019.

KLORANE proizvodi s vodenom metvicom, za njegu kose izložene onečišćenju, pravi su dašak svježeg zraka koji kosi i vlasištu daje priliku da dišu.

Onečišćenje guši našu kožu i kosu

Prašina, ispušni plinovi, duhanski dim i pare nastale kuhanjem različiti su oblici onečišćenja koje je već prepoznato kao ozbiljna prijetnja zdravlju i ljepoti naše kože, a jednak utjecaj ima i na našu kosu. Kratkoročno, vlasište je prljavo i „ugušeno“, kosa bez sjaja, teška i neugodna mirisa, a dugoročno dolazi do ubrzane pojave sijedih vlasi i prijevremenog gubitka kose.

Detoksikacijska svojstva vodene metvice

Botaničari Laboratorija KLORANE zapazili su detoksikacijska svojstva vodene metvice, Mentha aquatica L., vrste koja je najbogatija antioksidansima. Uzgajaju je na jugozapadu Francuske, poštujući principe organskog uzgoja, a ekstrakciju vrše patentiranom metodom, poštujući principe zelene kemije, kako bi dobili čisti sok svježih biljaka.

Učinkovitost vodene metvice uspoređena je s učinkovitošću sintetičkog sastojka poznatog po djelovanju protiv onečišćenja. Prirodni ekstrakt vodene metvice pokazao se učinkovitijim u zaštiti jedne od ključnih sastavnica hidrolipidnog filma vlasišta, skvalena, pri njegovom izlaganju ozonu koji je jedna od komponenti onečišćenja zraka.

KLORANE botanička fondacija u suradnji sa Školom zaštite okoliša Sveučilišta Tsinghua u Kini istražuje svojstva vodene metvice protiv onečišćenja u prirodi. Nakon dvije godine istraživanja dokazali su  iznimnu sposobnost vodene metvice u pročišćavanju vode i  inhibiciji razvoja toksičnih slatkovodnih algi.

Ritual od tri koraka za kosu izložene onečišćenju

Laboratoriji KLORANE razvili su eko prijateljsku liniju proizvoda s organski uzgojenom vodenom metvicom, Mentha aquatica L., za njegu kose izložene onečišćenju. Svježe, biorazgradive* i prirodne** formule, koje imaju dokazanu učinkovitosti protiv onečišćenja, predstavljaju ritual sastavljen od tri koraka, za detoksikaciju i zaštitu svih tipova kose izložene onečišćenju.

Upoznajte novi ritual koji će u tri koraka detoksicirati i zaštititi vašu kosu:

1. Klorane detoksikacijski šampon s vodenom metvicom sadrži nježnu bazu za čišćenje i kompleks koji hladi vlasište. Temeljito čisti poštujući ravnotežu vlasišta, hladi vlasište, a kosu ostavlja čistom, svježom i prozračnom.

2. Klorane zaštitni balzam s vodenom metvicom sadrži hidracijski kompleks i tvari za razmrsivanje i omekšavanje. Hladi i štiti vlasište, razmrsuje kosu i daje joj sjaj ostavljajući je laganom i zaštićenom.

3. Klorane pročišćavajući mist s vodenom metvicom sadrži četiri puta veću koncentraciju ekstrakta vodene metvice (u odnosu na šampon) i tvari za neutralizaciju mirisa. Detoksicira i štiti vlasište i kosu od onečišćenja, hladi vlasište te neutralizira mirise onečišćenja na kosi do 6 sati.***

** biorazgradive formule proizvoda koji se ispiru

** formule proizvoda za njegu kose s 95 % sastojaka prirodnog podrijetla

***Ispitivanje učinka mista na pramenovima kose onečišćene mirisima dima, hrane – procjena 12 stručnih panelista

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: klorane, kosa, Oktal Pharma, šampon,

Komentari