Datum objave: 11. 07. 2019.

U siječnju ove godine kompanija je započela sa širom vizijom o budućnosti bez otpada i najavila niz konkretnih postupaka, među kojima su i novi proizvodni trendovi

Odlična vijest u borbi za očuvanje okoliša stiže iz Belgije, u kojoj je Nestlé prvi put u Europi predstavio vlastitu rPET bocu od 100% reciklirane plastike. Nova ambalaža, proizvedena od visokokvalitetne reciklirane plastike, moći će se i ponovno reciklirati, čime je njen utjecaj na okoliš smanjen na najmanju moguću mjeru. Ovo je prekretnica za najveću svjetsku prehrambenu kompaniju, koja se u svojim ciljevima javno obvezala da će do 2025. godine 100% njenih pakiranja biti od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti li reciklirati.

"U lipnju kao mjesecu brige za okoliš govorili smo koliko je ozbiljno Nestlé shvatio svoju ulogu u zaštiti prirode i važnosti smanjenja upotrebe plastike, kao i o novim linijama proizvodnje koje razvijamo, a s ciljnjem nultog utjecaja na okoliš. Važno je istaknuti da kroz cijeli proces transformacije nas kao proizvođača, naša hrana i piće zadržavaju najviše standarde sigurnosti i kvalitete. Današnja vijest tek je početak naših aktivnosti u ovom području." - istaknula je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Nestlé.

Osim tehnološkog napretka, Nestlé podjednako vodi brigu i o promjeni razmišljanja svojih zaposlenika kada je riječ o ovoj važnoj temi. Primjerice, dobrovoljno uključivanje zaposlenika u aktivnosti povodom Svjetskog dana oceana u lipnju. U samo jedan dan oko devet tisuća zaposlenika u 38 zemalja, a među kojima i oni iz naše regije,  prikupilo je  ukupno čak 92 tone otpada, čime je kompanija još jednom potvrdila da i najmanja promjena kreće od nas samih.

Prvi Nestlé brend koji će se distribuirati u novim rPET bocama bit će belgijska prirodna mineralna voda Valvert. No to je tek početak za Nestlé.

Više informacija možete pronaći na stranici  Nestlé.

Pošalji prijatelju na email

Komentari