Datum objave: 18. 09. 2020.

Osim što je u tradicionalnoj narodnoj medicini od davnina poznato kako je cikla dobra za zdravlje te ju se koristilo za liječenje slabokrvnosti, ovo korjenasto povrće slatkastog okusa posljednjih je godina predmet brojnih znanstvenih istraživanja.

Cikla obiluje beta-karotenom, folnom kiselinom, kalijem, željezom, vitaminom A i nitratima te dokazano doprinosi smanjenju krvnog tlaka i cjelokupnom zdravlju krvožilnog sustava, mozga te kognitivnog zdravlja. Kad ovoj “kraljici zdravlja” pridodamo još i đumbir, limun, probrano ljekovito bilje, maslac, kvasac i med kao "šećer na kraju", dobivamo jedinstveni funkcionalni napitak – Geisterkűsse. Funkcionalni prehrambeni proizvodi poput ovog, kao i prirodni dodaci prehrani, sve više izazivaju interes kod ljudi koji vode računa o svom zdravlju, ali i kod zdravstvenih stručnjaka koji svojim preporukama žele dati dodatnu vrijednost svojim klijentima i pacijentima.

Ljubav prema stvaranju podržana i od struke

Geisterkűsse nije samo napitak na bazi cikle, nego pomno osmišljena formulacija za boljitak organizma.

U svakoj čaši ovog napitka nalaze se samo posebno odabrani prirodni sastojci, u pažljivo komponiranim omjerima.

Konzumacijom Geisterkűssea razbistrit ćete um i podići razinu energije u tijelu, što potvrđuju i stručnjaci:

“U središtu ovog napitka nalazi se cikla koja je predmet mnogih suvremenih znanstvenih istraživanja. Poseban je fokus znanstvenih studija na njenom povoljnom djelovanju na zdravlje srca, krvožilnog sustava i kao pomoć pri sportskoj izvedbi. Dodatak đumbira i biljnih vrsta, ovaj funkcionalni napitak s blagotvornim učinkom na zdravlje, čini vrlo obećavajućom preporukom nutricionistima, farmaceutima i liječnicima, ali i samim korisnicima. Bogat sastav i dostupne znanstvene informacije o potencijalu sastojaka napitka, ističu ga u ponudi prirodnih dodataka prehrani.” - govori mag.nutr. Nenad Bratković, univ.mag.pharm, iz NutriKlinike, nutricionističkog centra za dijetoterapiju i sportsku prehranu.

Cikla – riznica hranjivih tvari i moćnih nitrata

Dok je s jedne strane bogata nutrijentima i antioksidansima, cikla se ističe radi bogatog sastava dva vrlo važna spoja - nitrata i betalaina.

Betalaini, biljni pigmenti posjeduju snažnu antioksidativnu i protuupalnu vrijednost, dok iz nitrata nastaje dušični oksid – signalna molekula koja doprinosi zdravlju endotela krvnih žila te omogućava snižavanje povišenog krvnog tlaka.

Istovremeno, nitrati imaju vrlo povoljan utjecaj na smanjenje rizika nastanka srčanog i moždanog udara. Iako je učinak unosa cikle vidljiv već nakon par dana uzimanja, za konkretne i mjerljive učinke na bolji zdravstveni status potrebno je mjesec dana u kontinuitetu koristiti prirodne pripravke s ciklom kao bazom, kao što je to Geisterkűsse.

Sinergija sastojaka garancija je nutritivno balansiranog napitka

Međusobnim djelovanjem svih pomno odabranih sastojaka: cikla, đumbir, sjemenke komorača i timijana, cvijet kamilice, prah sjemenki korijandera, kvasac, maslac od oraha, sezamovo ulje te sok limuna, ovaj napitak dobiva poseban povoljan potencijal. Spomenuti sastojci, među ostalim, doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa, pomažu pri regulaciji krvnog tlaka, doprinose imunitetu te potiču detoksikacijske procese – u svakoj čaši ovog napitka.

Nazdravimo zdravlju uz Gaisterkűsse, jedinstvenu i modernu verziju tradicionalnog, zdravog soka za savršen početak dana.

Više informacija o proizvodu dostupno je na web stranici geisterkuesse.hr, a dostupan je u ljekarnama, biljnim ljekarnama te putem web shopa.

Pošalji prijatelju na email

Komentari