Datum objave: 05. 06. 2019.

Mlada koža je čvrsta, glatka i blistava, ali s vremenom se pod utjecajem unutrašnjih i vanjskih čimbenika koji uzrokuju starenje kože pojavljuju značajne promjene u njezinoj strukturi.

Da bi koža funkcionirala normalno i doimala se mladolikom, struktura njezinog unutrašnjeg sloja s kolagenom koji omogućuje strukturu i čvrstoću kože i krvnim žilama koje opskrbljuju kožu nutrijentima važnim za normalnu funkciju, mora biti očuvana. Međutim, prirodno starenje utječe na strukturu i integritet kože, a dijelovi kože izloženi suncu su dodatno podložni i fotostarenju.

Važnost kolagena i promjene koje dovode do starenja kože

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem tijelu i čini čak 70% suhe tvari kože. Glavna uloga kolagena je održavanje strukture i otpornosti kože. Kolagenska vlakna stvaraju mrežu koja učvršćuje slojeve kože i u koju su uklopljene važne sastavnice kože poput elastina koji održava elastičnost i hijaluronske kiseline koja održava vlažnost kože. Starenjem se broj i aktivnost stanica koje proizvode kolagen (fibroblasti) smanjuje. Kako fibroblasti postaju manje aktivni, tako se i kolagenski matriks, koji osigurava strukturu i čvrstoću kože, počinje raspadati. Elastična vlakna s vremenom također gube svoj integritet, a količina hijaluronske kiseline u koži se s godinama smanjuje. Zbog toga koža postaje tanja i dehidrirana, a pojavljuju se i bore i duboke brazde.

Dakle, glatka, čvrsta i mladolika koža zahtijeva optimalnu razinu dobro organiziranih kolagenskih vlakana koja će osigurati da koža zadrži elastičnost, čvrstoću i sposobnost vezanja vlage. Istraživanja su pokazala da hidrolizirani kolagen koji unesemo u organizam može potaknuti sintezu novih kolagenskih vlakana stimulirajući fibroblaste.

Mikeda® Active Collagen 5000 vidljivo poboljšava strukturu, elastičnost i čvrstoću kože*

Mikeda® Active Collagen 5000 je dodatak svakodnevnoj njezi kože koju hrani iznutra za vidljive rezultate izvana. Ovaj beauty napitak sadrži biološki aktivan hidrolizirani kolagen Peptan®, Beauty Shield Complex s hijaluronskom kiselinom i vitaminom B3 te cink i vitamine u optimalnom omjeru. Jedinstvena sinergija sastojaka učinkovito povećava razinu kolagena u koži te aktivno doprinosi smanjenju bora, povećanju hidratacije, napetosti i elastičnosti kože te blistavoj kosi i noktima.

Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena u koži, a zajedno s vitaminima B2 i E te cinkom doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Cink doprinosi održavanju normalne kože, kose i noktiju.

www.mikeda.hr

*Asserin J et al. J Cosmet Dermatol. 2015. 14:291-301.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: kolagen, mikeda,

Komentari