Datum objave: 06. 09. 2023.

U današnje doba, sve više ljudi obraća pažnju na svoju prehranu i potrebu za važnim nutrijentima. Jedan od načina za unos ovih nutrijenata u organizam je putem dodataka prehrani. Međutim, svi dodaci prehrani nisu jednaki, a liofilizacija se pokazala kao ključna metoda za očuvanje hranjivih vrijednosti i stvaranje sinergije između sastojaka u ovim proizvodima.

Pulse Shake liofilizirani sokovi predstavljaju izvanredan primjer ovog pristupa, pružajući impresivnu količinu vitamina C i donoseći brojne koristi za zdravlje.

Liofilizacija - tehnologija za očuvanje hranjivih vrijednosti

Liofilizacija, poznata i kao sušenje smrzavanjem, je metoda dehidracije hrane koja se sve više koristi za proizvodnju dodataka prehrani i drugih prehrambenih proizvoda. Ova metoda se odlikuje procesom zamrzavanja, a zatim uklanjanjem vlage putem sublimacije. Sublimacija je proces prelaska vode iz čvrstog stanja (leda) direktno u plinovito stanje, izbjegavajući tekuće stanje i zadržavajući tako hranjive sastojke i aromu.

Prednost liofilizacije je u tome što ovaj proces značajno smanjuje gubitak hranjivih vrijednosti u hrani. Tradicionalna metoda sušenja, kao što je sušenje na vrući zraku, može izazvati znatni gubitak vitamina, minerala i antioksidansa. S druge strane, liofilizacija omogućuje očuvanje gotovo 98% nutrijenata.

Sinergija sastojaka - ključ za povećanje hranjivih vrijednosti

Sinergija sastojaka, ili sposobnost da se sastojci međusobno nadopunjuju i poboljšavaju svoje koristi za organizam, igra ključnu ulogu u dodacima prehrani. Pulse Shake Living Juice Blend, na primjer, sadrži kombinaciju maline, acerole, jabuke, kurkume, cikle, celera i đumbira, čime se stvara moćan koktel hranjivih sastojaka.

Malina, bogata antioksidansima i vitaminom C, doprinosi jačanju imunološkog sistema i zaštiti organizma od slobodnih radikala. Acerola je izuzetno bogata vitaminom C, podržava zdravlje kože, poboljšava apsorpciju željeza i pomaže u borbi protiv umora. Jabuka je izvor vlakana i vitamina C, te pomaže u regulaciji probave i podržava zdravlje srca. Osim toga sadrži kvarcetin koji omogućuje apsorpciju kurkumina. Kurkuma, poznata po protuupalnim svojstvima, ima potencijal za smanjenje upalnih procesa u organizmu. Cikla je izvor folata i kalija, te podržava zdravlje srca i krvnih žila. Celer je bogat vitaminima K i C, kao i vlaknima, te doprinosi zdravlju kostiju i probavnog sistema. Dodajući đumbir ovoj kombinaciji sastojaka, obogaćujemo ju još više. Đumbir je poznat po svojim protuupalnim i probavnim svojstvima. Također ima sposobnost ublažavanja mučnine i podržava zdravu cirkulaciju krvi. Osim toga, dokazano je da apsorpciju vitamina i minerala poboljšavaju „vrući“ začini, u slučaju ovog soka, to je đumbir. Termonutrijenti iz đumbira pospješuju metabolizam i apsorpciju čitavih vitamina i minerala iz soka. Toplina koju termonutrijenti stvaraju u tijelu stvara veću potražnju za različitim hranjivim tvarima potrebnim za podržavanje bržeg metabolizma, što uzrokuje da tijelo kao odgovor na to pojača transport hranjivih tvari kroz gastrointestinalni trakt.

Pulse Shake - koncentrirana doza zdravlja

Pulse Shake, kao liofilizirani sokovi, predstavljaju odličan primjer sinergije ovih sastojaka. Zahvaljujući liofilizaciji, svi ovi sastojci su očuvani u svom punom sjaju, čime se osigurava da organizam dobiva maksimalne koristi iz svakog gutljaja soka.

Jedan od najimpresivnijih aspekata Pulse Shake-a je njihov izuzetno visok sadržaj vitamina C. Living Juice Blend sadrži čak 377 mg vitamina C po porciji (vrećici), zbog čega možemo tvrditi da ovaj dodatak prehrani pruža značajnu podršku imunološkom sustavu i općem zdravlju.

Pulse Shake sokovi dolaze i u druga dva izdanja, Detox & Cleanser Blend te Proteins & Omega Smoothie. Pulse Shake Detox & Cleanser Blend sadrži koprivu, noni, indijsku smokvu, jabuku i zelenu šljivu koji donose prirodnu snagu u jednostavnom i ukusnom obliku. Dodavanjem ovog blenda u svoju svakodnevnu prehranu, podržavate procese detoksikacije i ravnoteže u svom organizmu. Redovita konzumacija može pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine, čišćenju organizma od toksina i poboljšanju općeg osjećaja blagostanja.

Pulse Shake Proteins & Omega Smoothie sadrži liofilizirane proteine iz graška, konoplje, zelene banene i chia sjemenki uz dodatak ljuskica kokosa. Ovaj smoothie osim što je odličan izbor biljnih proteina i omega 3 masnih kiselina, može biti i odličan hranjivi doručak jer se miješa s mlijekom (biljnim ili kravljim) ili ga možete dodati u smoothie ili jogurt. Proteins & Omega Smoothie nije samo ukusan, već i odličan izbor za mnoge ciljne skupine. Vegetarijanci i vegani često traže visokokvalitetne biljne izvore proteina, dok sportaši žele podršku mišićnom oporavku i rastu. Ovaj proizvod zadovoljava potrebe svih ovih skupina, nudeći bogatstvo hranjivih tvari iz prirodnih izvora.

Ova raznolika mješavina sastojaka stvara ne samo izvanredan okus već i bogat izvor hranjivih tvari. Pulse Shake s ovim kombinacijama donosi sinergiju koja podržava Vaše zdravlje na mnogo različitih načina.

Pošalji prijatelju na email

Komentari