Datum objave: 28. 06. 2023.

Neovisno o tome jeste li u ranim 20-ima ili kasnim 40-ima, uvijek postoji način kako održati mladolik izgled kože. Pritom je bolje prevenirati prerano starenje, umjesto da se naknadno borite protiv njega. Pri tome vam može pomoći niz sastojaka koji ciljano djeluju na neke znakove preranog starenja kože. Gubitak elastičnosti, dehidracija, nastanak bora i gubitak sjaja kože tek su neka od obilježja preranog starenja. Dakle, s ciljem zadržavanja mladenačkog izgleda, treba se boriti protiv ovih karakteristika.

Koristite aktivne sastojke koji povećavaju elastičnost kože

Mnogi mladi ljudi imaju problema s nedostatkom elastičnosti kože uslijed štetnih okolišnih uvjeta kao što je zagađen gradski zrak, pušenje ili stres. Zbog toga rano gube mladolik izgled i koža im izgleda umorno. Srećom, niz aktivnih sastojaka može pomoći pri održavanju elastičnosti. Među glavnima je kolagen koji naša koža prirodno proizvodi, ali njegovo stvaranje može biti smanjeno zbog nekih štetnih utjecaja. Zato se poslužite dodatcima prehrani ili kremama koje potiču njegovo stvaranje i vaša će koža ubrzo izgledati mlađe.

Održavajte vlažnost kože

Iako se ovaj korak mnogima čini trivijalnim, on je ključan u održavanju mladolikog izgleda kože. S vremenom, naša koža počinje gubiti sposobnost samostalnog održavanja visoke razine vlažnosti i to doprinosi nastanku bora te „suhom“ izgledu kože. Ovo se može dogoditi mladim osobama kao i starijim – sve ovisi o načinu života i prirodnim sklonostima kože.

Zato se okrenite hidratantnim kremama s hijaluronskom kiselinom koja prodire duboko u kožu i održava potrebnu razinu vlažnosti. Neovisno o tipu kože koji imate, ovaj je korak obavezan u svakoj njezi. Različiti tipovi kože zahtijevaju različite formule koje će više ili manje nahraniti kožu, a širok izbor krema možete naći na Notino.

Prevenirajte prerane znakove starenja

Preventivna njega savršen je izbor u održavanju mladenačkog izgleda kože prije nego što ga izgubite. Budući da zdravlje dolazi iznutra, vrlo je važno imati pravilan san i zdravo se hraniti – tako ćete spriječiti prerano starenje kože.

Jedan od glavnih uzroka ranog starenja kože i njene degradacije je UV zračenje. Stoga je od mlade dobi potrebno koristiti kreme sa SPF faktorom. Čak i ako ne koristite puno kozmetičkih proizvoda, ovaj ne smijete preskakati. Ne samo da se radi o očuvanju mladenačkog izgleda kože, već je riječ o održavanju njenog zdravlja. UV zračenje glavni je uzrok raka kože, nastanka bora i preranog starenja, stoga se potrebno od njega zaštititi.

Srećom, danas postoji širok izbor proizvoda sa SPF faktorom – od gelova za masnu kožu, preko hranjivih krema za suhu kožu pa sve do korektora koji dodatno štite od Sunca. Dovoljno je brzinski istražiti proizvode za vaš tip kože i svaki dan nanositi SPF faktor, neovisno o vremenskim prilikama.

Mladenački izgled ne mora biti teško održavati – dovoljno je slijediti nekoliko glavnih koraka te imati zdrave životne navike. Naravno, na prirodne sklonosti kože i genetiku ne možemo utjecati, ali možemo umanjiti štetne okolišne učinke i učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo znakove preranog starenja. Postoji razlika između zdravog prirodnog starenja kože te preranog starenja uslijed štetnih vanjskih i unutarnjih čimbenika.

Pošalji prijatelju na email

Komentari