Vitaminoteka

Datum objave: 02. 06. 2023.

S godinama smo postali pametniji pa danas znamo da se njega problematične kože ne odnosi samo na puko nanošenje ciljanih proizvoda za tretiranje nepravilnosti.

Kada govorimo o njezi problematične kože posebnu je pažnju potrebno posvetiti održavanju ravnoteže mikrobioma, kako iznutra, tako i izvana. Mikrobiom predstavlja zajednicu bakterija drugih mikroorganizama koji žive u određenom okolišu, a u ovom slučaju govorimo o svim mikroorganizmima koji žive na koži. Poznato je da mikrobiom crijeva „komunicira“ s kožom, putem signalnih molekula, te se disbioza probavnog sustava može povezati s brojnim kožnim poremećajima.

Nepravilna prehrana, stres, agresivna sredstva za čišćenje i drugi čimbenici iz okoliša mogu poremetiti osjetljivu ravnotežu u mikrobiomu te pogoršati razne problematike kože. Kako bismo postigli optimalno zdravlje kože, treba voditi brigu o kvaliteti prehrane i zdravom načinu života, a kod odabira sastojaka koje nanosimo na kožu postaviti visoke kriterije.

Tajna zdravlja kože krije se u crijevima

Funkcija i izgled kože uvelike ovise o higijeni sna, stupnju hidracije te o kvaliteti naše prehrane. Moderna znanost o prehrani tijekom posljednjih godina obuhvaća i posebnu disciplinu koja je usmjerena na odnos određenih prehrambenih obrazaca, namirnica i sastojaka hrane i zdravlja kože. Naime, istraživanja pokazuju da određeni sastojci porijeklom iz hrane mogu biti biološki relevantni za optimalno stanje kože. Tako je poznato da unos fermentirane hrane i odabranih probiotičkih sojeva u obliku dodataka prehrani igra važnu ulogu u modulaciji crijevnog mikrobioma koja može pozitivno utjecati na naše imunosne signalne puteve te u konačnici i na zdravlje kože.

Dvostruko čišćenje kao obavezna rutina njege problematične kože

Svaki se dan na našoj koži nakuplja prljavština iz okoliša, poput smoga, ostataka proizvoda za čišćenje, prljavih filtara za pročišćavanje zraka, kao i vodootpornih krema za sunčanje te šminke koja se teško skida. Čak i naši mobiteli mogu doprinijeti začepljenjima na našoj koži dok pišemo poruke i vodimo telefonski razgovor prenoseći nakupljene bakterije na lice. Ovi okolišni čimbenici i prirodna masnoća kože stapaju se i stvaraju sloj koji čepi pore i sprječava djelovanje  proizvoda za njegu kože.

Dvostruko čišćenje kože u posljednje vrijeme sve više dobiva na popularnosti, i to s dobrim razlogom. Naime, samo jedno čišćenje proizvodom na bazi vode ostavlja za sobom nakupine sebuma, zaštitnog faktora, šminke i zagađivača na površini kože, što može pridonijeti začepljenjima i spriječiti proizvode za njegu kože da učinkovito obave svoj posao.

Da bismo bili učinkoviti u uklanjanju masnoće, prljavštine i naslaga, potrebna je tvar slična takvim nečistoćama koja će privući i otopiti ove vrste prljavština na koži vaših klijenata.

Micelarna sredstva za čišćenje čine izvrstan posao u tome jer poput magneta nježno i učinkovito uklanjaju prljavštinu i šminku s površine kože. Takvi proizvodi na bazi ulja djeluju na način da apsorbiraju, omataju i otapaju nakupljene nečistoće na licu koji se potom mogu lako i učinkovito isprati vodom, pri čemu koža ostaje hidratizirana, meka i pripremljena za drugi korak čišćenja.

Nova raskoš dvostrukog čišćenja kože

Svi želimo da naši proizvodi za njegu kože čine više. Istodobno težimo jednostavnosti: u svakodnevnom životu, u našim rutinama, pa čak i u sastojcima za njegu kože. Želimo proizvode za čišćenje koja učinkovito uklanjaju šminku, zaštitni faktor i nečistoće – uz istovremenu njegu naše kože.

Micellar Prebiotic PreCleanse novi je Dermalogica čistač sa zobenim mlijekom koji prvi korak čišćenja podiže na višu razinu. Dok nježne micele iz murumuru maslaca poput magneta privlače i otapaju masnoće, kompleks prebiotika uravnotežuje mikrobiom. Prebiotici su hrana za dobre bakterije koje žive na našoj koži. Zahvaljujući pametnoj tehnologiji aktiviraju se nanošenjem proizvoda, potiču razvoj dobrih, a priječe pojavu štetnih mikroorganizama, te povećavaju sposobnost zadržavanja vlage u koži. Očuvanju barijere pridonose i proteini iz sjemenki pamuka bogati aminokiselinama, ulje koštica marelice omekšava kožu i djeluje antioksidativno, dok ju zobeno mlijeko smiruje i obnavlja.

Za razliku od klasičnih micelarnih otopina koje koriste agresivna površinska otapala koja brzo uklanjaju šminku i čestice prljavštine, ali pritom uništavaju gradivne lipide i narušavaju prirodnu barijeru kože, Micellar Prebiotic PreCleanse zahvaljujući surfaktantima biljnog podrijetla kožu čisti temeljito i nježno, bez dehidracije i neugodnog zatezanja.

Novi Dermalogica čistač odgovara svima, a posebno će ga voljeti osobe s osjetljivom i senzibiliziranom kožom. Isprobali smo ga na koži sklonoj aknama i hiperpigmentaciji čije se stanje posebno pogorša dolaskom toplijih dana. Rijetko koji proizvod za čišćenje lica nam odgovara jer u većini slučajeva izazivaju iritacije, stoga smo i ovom slučaju korištenju pristupili s velikom dozom opreza. Međutim, oprez je bio sasvim nepotreban jer smo učinkovitost ovog sjajnog čistača primijetili već pri prvom korištenju. Ono što nam se posebno svidjelo je božanstveno kremasta tekstura i način primjene. Naime, za nanošenje nije potrebno brdo blazinica, već se samo lagano umasira na suho lice kako bi blago, ali temeljito očistio ostatke šminke i nečistoća. Daljnjim laganim masiranjem vlažnim rukama stvara se sjajna mliječna emulzija, a nakon umivanja toplom vodom koža je mekana, svilenkasta i vidno hidratizirana te spremna za drugi korak čišćenja. Nakon duljeg redovitog korištenja, primijetili smo da je ten ujednačeniji i bez pojave novih prištića.

Pošalji prijatelju na email

Komentari