Datum objave: 06. 01. 2022.

Važan dio pravilne, uravnotežene i raznovrsne prehrane jest i uživanje u hrani, pogotovo u zimskom, blagdanski naklonjenom periodu godine. Za mnoge je to nezamislivo bez ponekog slatkog zalogaja u danu uz šalicu kave ili čaja. Često vođeni mišlju ako se želimo zdravo hraniti, trebamo odreći svojeg najdražeg deserta ili obroka, no to nije točno. Sve može biti dio pravilne prehrane, ako je prehrana uravnotežena te ako biramo kvalitetne namirnice i pametno ih kombiniramo.

Hrvatski brend Mrvice doskočili su ovom problem i osmislili su novu liniju inovativnog funkcionalnog prehrambenog proizvoda u obliku deserta niskog glikemijskog indeksa s korisnim učincima na vaše zdravlje.

Prevencija i zaštita od bolesti kroz otkrivanje i praćenje neadekvatne ili nutritivno siromašne prehrane je osnovni cilj projekta brenda Mrvice. Projektom će se komercijalizirati aplikacija koju će kupci koristiti kako bi postigli optimalni učinak djelovanja funkcionalnog deserta te bili u svakom trenutku upoznati sa sastojcima pojedinih prehrambenih proizvoda, kao i učinkovitim sastojcima, poznatim i kao funkcionalni sastojci.

Funkcionalni keksići su inovativni, nutricionistički izbalansirani prehrambeni proizvod s patentiranom recepturom i procesom proizvodnje koji prati novi trend analize prisutnosti mikroplastike uz mogućnost njenog smanjenja ili potpunog isključivanja iz gotovog proizvoda.

Sastojci u funkcionalnim keksićima su izbalansirani u skladu s najnovijim nutricionističkim spoznajama, te spadaju u kategoriju hrane čijim odabirom možemo pomoći u prevenciji dislipidemije, hiperglikemije, metaboličkog sindroma, dijabetesa, kardiovaskularne bolesti i celijakije.

Zbog svog sastava i činjenice da nema dodatnog šećera, uz visoki sadržaja prehrambenih vlakana, keksiće karakterizira i niski glikemijski indeks (GI)!

U ponudi se može pronaći 3 vrste keksića:

  • Keksić s brusnicama, bučinim sjemenkama, lanom i bademom
  • Čokoladni krušćić s bananama, čokoladom obogaćenom steviom, brusnicama, lanenim i bučinim sjemenkama
  • Kolačić sa sjemenkama, obogaćen chia, lanenim i bučinim sjemenkama, bademima, brusnicama i javorovim sirupom

Mrvice (Proteko d.o.o.) su ovime uspješno provele projekt pod nazivom '' Komercijalizacija proizvoda u kategoriji FUNKCIONALNI DESERT NISKOG GLIKEMIJSKOG INDEKSA'' (ref.br. referentnog broja KK.03.2.2.06.0141.) u vrijednosti 7.271.864,50 kn, od kojih je ukupna vrijednost prihvatljivih troškova 5.882.864,50 kn. Bespovratna sredstva unutar projekta iznose 2.761.132,24 kn, a privatni doprinosi 4.510.732,26 kn. Projekt je započeo 01. srpnja 2020. te je završio 01. siječnja 2022. Ostvareni su brojni ciljevi projekta, poput: 3 ostvarena nova inovativna proizvoda ili usluge u S3 područjima koji su novi za tržište; otvaranje 4 nova radna mjesta povezanih s ulaganjem kojim će projekt rezultirati u 2023.; doprinos projekta razrješavanju nekog od ključnih društvenih izazova(Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života (OBZOR 2020); primjena horizontalnih tema S3- ICT: ICT sustavi, rješenja i aplikacije za mobilne i smart uređaje za zdravu prehranu po ciljanim skupinama (sportaši, trudnice, dijabetičari itd.), prevenciju i zaštitu od bolesti kroz otkrivanje i praćenje loše ili neadekvatne prehrane - projektom će se komercijalizirati aplikacija koju će kupci koristiti kako bi postigli optimalni učinak djelovanja funkcionalnog deserta te bili u svakom trenutku upoznati sa sastojcima pojedinih prehrambenih proizvoda i učinkovitim sastojcima koji se smatraju funkcionalnim sastojcima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Proteko d.o.o.

Pošalji prijatelju na email

Komentari