Datum objave: 14. 06. 2018.

Naglašene oči s dugim trepavicama čine savršen okvir za blistavi pogled te se smatraju iznimno atraktivnima. Zdrave, guste trepavice nisu samo simbol ljepote, već su jednako važne i za zdravlje očiju, kao zaštita od stranih tijela i sunčeve svjetlosti.

Prirodan rast trepavica nije uvijek u skladu sa željenom gustoćom, bojom i njihovom gipkošću. Vlasi trepavica često su i isprekidane, kratke i sporije rastu. Na to utječu različiti čimbenici, kao što su pogrešna njega i starenje. Najčešći problemi s trepavicama su: tanke, slabe, lomljive, kratke, ili prorijeđene trepavice, a puno veći problem je madaroza - ispadanje trepavica.   

Od stalih faktora koji utječu na duljinu i gustoću trepavica svakako treba izdvojiti dob. Naime, u 40-im godinama smanjuje se njihov broj, ciklički rast dlake je smanjen, a trepavice ne dostižu svoju punu duljinu. Osim toga, smanjuje se njihova gustoća, a gube i intenzitet  boje. Trepavice postaju lomljive i kada se područje oko očiju ne čisti ili je čišćenje neodgovarajuće, kao posljedica upotrebe uvijača za trepavice, nepravilne make-up tehnike ili neodgovarajuće maskare.

Danas na tržištu, izvan ljekarni, postoje različiti, kratkoročni kozmetički postupci za duge i lijepe trepavice. No, radi se samo o kratkoročnim rješenjim: oblik četkice može ih učiniti duljim i punijim, ali kratkoročno; umjetne trepavice oštećuju prirodne prilikom lijepljenja; za ekstenzije je potrebno dosta vremena, a cijena je visoka.

Tvrtka Pharmatheiss Cosmetics razvila je inovativni sustav – njegu koja potiče rast trepavica, u kombinaciji s dekorativnom šminkom za oči koja istovremeno njeguje.

Korištenje je jednostavno, a rezultati  maksimalni, uz visok stupanj podnošljivost, bez nuspojava. To je održivo i dugoročno medicinsko rješenje, dostupno samo u ljekarnama.

Eyelash Booster

Eyelash Booster stimulira prirodan rast trepavica, smanjuje njihov gubitak (jača korijen dlake), broj trepavica se povećava, djeluju gušće (volumen), povećava im se intenzitet boje, a linija trepavica izgleda zdravije i sjajnije.

Jednostavno se primjenjuje – nanosi se iznad linije trepavica, jednim potezom uz pomoć aplikatora, jednom na dan i nakratko ostavi da se upije. Za maksimalan bi rast serum trebalo upotrebljavati svakodnevno tijekom 6-8 tjedana. Nakon što se postigne željeni rezultat, primjena se može smanjiti na 1-2 puta tjedno.

Serum sadrži kofein koji stimulira prokrvljenost i rast dlake, hijaluronsku kiselinu koja kožu opskrbljuje vlagom, čineći trepavice mekim i zdravim, te potiče obnavljanje dlake. 

Arginin povećava transport minerala i vitamina koji imaju blagotvoran učinak na rast trepavice. Pantenol opskrbljuje folikul trepavice vlagom, smiruje i njeguje osjetljivu, tanku kožu kapka. Booster aktiv kompleks sastoji se od komplementarne aktivne tvari i tripeptida koji se vežu na biotin. Ne samo da stimulira rast dlake nego dlaku jača pri korijenu. Serum nema mirisa, ne sadrži parabene, silikone, konzervanase ni hormonske sastojke (prostaglandin). Oftalmološki i dermatološki je ispitan. Prikladan je i za osobe koje nose kontaktne leće.

U in vivo studiji, 30 prijavljenih ispitanika nanosilo je olovku s našom aktivnom tvari tijekom razdoblja od 30 dana. Procjena je napravljena analizom slika nakon 15 i nakon 30 dana, i to u sljedećim kategorijama: duljina (rast trepavica), promjer (uključuje kalkulaciju volumena), efekt čvrstoće i njege te prevencija gubitka trepavica.

Studija je dokazala: dobru podnošljivost (80%),  smanjenje gubitka trepavica (70%), snažnije trepavice (70%), deblje trepavice (74%) i dulje trepavice (87%).

U drugom istraživanju serum je korišten tijekom 12 tjedana, nakon čega je provedena analiza izgleda i mjerenje dužine promjera trepavica. Čak 95% korisnica imalo je duže trepavice.

Rast trepavica različit je kod svake žene. Prvi uspjesi mogu se primijetiti već nakon nekoliko tjedana, a ponekad to može trajati i dulje. Eyelash Booster toliko izdašan da, kada se primjenjuje 2 x na dan, traje i do 4 mjeseca!

Mascara Med

Mascara Med je optimalna dopuna uz Eyelash Booster stimulirajući serum. Trepavicama daje intenzivno crnu boju, bez lijepljenja i bez stvaranja grudica. Ostavlja definirane, duge trepavice. Kod svake primjene hrani korijen trepavica i potiče njihov prirodni rast. Trepavice su njegovane i imaju više volumena.

Posebna je po tome da trepavicama bez šminke postupno daje tamniji pigment. Nakon provedenog ispitivanja pokazalo se da su prvi rezultati vidljivi već nakon 2 tjedna, a 70% ispitanica je potvrdilo da trepavice bez šminke izgledaju tamnije.

Mascara Med sadrži specijalni kompleks aktivnih tvari. Keratin jača trepavice, hijaluronska kiselina osigurava vlažnost, pa dlaka postaje fleksibilnija i manje lomljiva, a zahvaljujući pantenolu trepavice su intenzivno njegovane.

Maskara je bez mirisa, paraben i hormonskih sastojak (prostaglandin). Testirana je na sadržaj nikla – on je kod formuliranja sveden na minimum. Oftalmološki i dermatološki je ispitana. Prikladna je i za osobe koje nose kontaktne leće i za osobe s osjetljivim očima.

U ljekarnama se mogu naći dvije vrste Mascare Med: s četkicom za specijalni volumen - definira i produžuje, daje više volumena, a trepavice su razdvojene; i s četkicom za XL volumen – za maksimalni volumen, punije trepavice i glamurozan izgled.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: ljepota, Promo,

Komentari