Datum objave: 02. 11. 2021.

Kombinacija flavonoida iz propolisa, vitamina B1 i koenzima Q10 kratkoročno doprinosi ublažavanju simptoma stresa i umora, a dugoročno učinkovitijem radu srca i prevenciji nastanka tromba.

Nikada nije kasno mijenjati navike koje će imati pozitivan utjecaj na zdravlje!

Dobrim životnim navikama možemo značajno odgoditi probleme sa kardiovaskularnim zdravljem. Određeni dodaci prehrani za srce također imaju pozitivan utjecaj na zdravlja srca i krvožilnog sustava, pogotovo svojim antioksidativnim učinkom.

Kardiopip kapsule su kombinacija prirodnih antioksidansa koenzima Q10 i propolisa standardiziranog na minimalno 75mg ukupnih flavonoida te vitamina B1.

Koenzim Q10 ljudski organizam može sintetizirati, no starenjem se ta količina smanjuje. Najčešći korisnici koenzima su osobe koje imaju probleme sa srcem, upalom desni, povišen tlak, hipertenziju, osobe prekomjerne težine i starije dobi.

Q10 je odgovoran za proizvodnju energije u stanici, povećava aerobnu snagu, pospješuje cirkulaciju te je dobra prevencija i potpora terapiji bolesti srca i krvnih žila,a također ublažava bolove u mišićima (mijalgiju).

Flavonoidi dokazano posjeduju antiagregacijski učinak, djeluju antioksidativno i protuupalno te štite od stvaranja plaka na krvnim žilama. Flavonoidi ne stupaju u interakcije s drugim lijekovima niti na razini metabolizma niti na razini distribucije te se kao takvi smatraju sigurnim kao potpora terapiji lijekovima.

Od vitamina važnih za srce, posebno se ističu vitamini iz B skupine i to vitamin B1 koji povoljno djeluje na ukupnu razinu energije dostupne iz ugljikohidrata, štiti organizam od stresa i umora i doprinosi normalnoj funkciji srca.

Indikacije i djelovanje

Kardiopip kapsule imaju jak kardioprotektivni učinak. Svojim djelovanjem jačaju krvožilni sustav, preveniraju agregaciju trombocita i nastanak ugrušaka i mikrougrušaka, sudjeluju u očuvanju snage srčanog mišića i normalne funkcije srca.

Kardiopip kapsule preporučaju se osobama s povećanim kardiovaskularnim rizikom, pretilosti, dijabetesom i hipertenzijom jer smanjuju pojavu simptoma arterijske hipertenzije i poteškoće cirkulacije. Uslijed dugotrajne izloženosti stresu, kod kroničnog umora, slabosti, gubitka snage i iscrpljenosti organizam treba dodatnu potporu. Također, tu su sportaši i osobe koje treniraju i troše puno energije te svi u dobi iznad 40 godina jer se nakon 40. godine smanjuje produkcija endogenog koenzima. Kardiopip kapsule ublažavaju simptome stresa i umora, daju energiju i povećavaju aerobnu snagu.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: dodaci prehrani,

Komentari