Datum objave: 17. 05. 2021.

Njegovana i zdrava koža je nešto čemu svu težimo, a s prvim toplijim danima sve više vremena provodimo na otvorenome te često zaboravimo koliko je važno zaštititi se od prekomjernog izlaganja UVA i UVB zrakama.

Bilo na balkonu, u šetnji prirodom ili sjedili na nekoj jadranskoj plaži, moramo biti svjesni negativnih posljedica izlaganja suncu, nastanka tamnih mrlja i ranih znakova fotostarenja.

Problem nastanka hiperpigmentacija postaje sve učestaliji problem, u  svakoj životnoj dobi. Već u 20-im godinama može se javiti melazma, jedna od najčešćih hiperpigmentacija. Kod većine se žena melazma razvije u trudnoći ili neposredno nakon poroda, zato je i često zvana „maska trudnoće“. Povišena razina ženskih spolnih hormona potiče razvoj pigmentacije, osobito u kombinaciji sa suncem. Ženama predstavlja veliki estetski problem koji teško prekriva, a daje izgled nečistog lica.

Fotostarenje nastaje učestalim, svakodnevnim izlaganjem UVA zrakama koje prodiru duboko u kožu gdje dolazi do oštećenja kolagena. Koža pamti, pojavljuju se bore, tamne mrlje na koži, koža postaje suha, gubi elastičnost i čvrstoću. Ovo preuranjeno starenje kože češći je problem kod osoba svjetlije puti, a najčešće se javlja nakon 45 godine.

Stručnjaci francuskog dermokozmetičkog brenda Ducray laboratoriji su za prevenciju i korekciju tamnih mrlja i znakova fotostarenja razvili liniju Melascreen s proizvodima koji štite od sunca, posvjetljuju uporne tamne mrlje te se bore sa svim znakovima fotostarenja.  

Melascreen UV SPF 50+ predstavlja fotozaštitni 2u1 tretman, za prevenciju i korekciju. Dolazi u laganoj dry touch (normalna do mješovita koža) i bogatoj (suha i vrlo suha koža) teksturi, a namijenjena je zaštiti kože od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega. Učinkovito ograničava i posvjetljuje tamne mrlje zahvaljujući inovativnoj kombinaciji djelatnih tvari: fotozaštitni sustav širokog spektra blokira UVA i UVB zrake, a molekula atioksidativnog djelovanja RonaCare AP® pomaže ograničiti tamne mrlje i štiti od fotostarenja. Fotostabilna formula otporna je na vodu i znoj, čak i u vrućim podnebljima. Teksture, vrlo ugodne za uporabu, pružaju zaštitu za sve tipove kože te su prilagođene svakodnevnoj primjeni tijekom cijele godine.

Pošalji prijatelju na email

Komentari