Datum objave: 19. 04. 2024.

U suvremenom društvu, liječenje onkoloških bolesnika predstavlja jedan od najvećih zdravstvenih izazova. Inovativni pristupi i integrativne terapije u novije vrijeme postaju ključni u borbi za poboljšanje ishoda liječenja i kvalitete života oboljelih.

Na nedavno održanom stručnom skupu za ljekarnike koji je organizirala tvrtka Biovega, dr. Martin Luzbetak, koji djeluje u Beču i Düsseldorfu, podijelio je svoja znanja i iskustva o integrativnom pristupu u liječenju raka. Naglasio je ključnu ulogu personalizirane dijagnostike i kvalitetne suplementacije u optimizaciji imunološkog odgovora pri liječenju malignih bolesti.

"Razumijevanje specifičnosti bolesti svakog pojedinca ključno je za uspjeh liječenja," rekao je dr. Luzbetak. „Koristeći naprednu dijagnostiku tumorskog tkiva ili, kada to nije moguće, analizirajući cirkulirajuće tumorske stanice i DNK iz krvi, možemo precizno prilagoditi terapije koje ciljaju specifične karakteristike karcinoma kod svakog pacijenta."

Također je istaknuo važnost integracije zdravih životnih navika i prehrane u svakodnevni život pacijenata. "Pacijente trebamo poticati da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem kroz zdravu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost na otvorenom i ciljanu upotrebu dodataka prehrani. To ne samo da poboljšava ishode standardnih terapija, već i opću kvalitetu života", dodao je.

Arabinoksilan kao prirodni imunomodulator

Jedna od komplementarnih terapija koju dr. Luzbetak godinama provodi u onkoloških bolesnika jest terapija arabinoksilanom. "Stimulacija prirodnih ubojica, ili NK stanica, temelj je učinkovitosti arabinoksilana, jer te stanice igraju ključnu ulogu u identificiranju i uništavanju abnormalnih ili rakom zaraženih stanica, što je od vitalnog značaja u borbi protiv raka“, rekao je te potkrijepio tvrdnje prikazima kliničkih slučajeva iz vlastite liječničke prakse.

Arabinoksilan je značajan jer se može sigurno koristiti uz standardne terapije raka bez rizika od dodatne toksičnosti, nema nuspojava niti kontraindikacija. Ova karakteristika čini ga idealnim izborom za pacijente koji se već suočavaju s nuspojavama kemoterapije, radioterapije ili drugih ciljanih terapija. "Korištenjem arabinoksilana, pacijenti mogu zadržati kvalitetu života zahvaljujući smanjenju toksičnih učinaka, uz istovremeno pojačavanje imunološkog odgovora," objasnio je dr. Luzbetak.

U integrativnom pristupu dr. Luzbetak naglašava i važnost podrške jačanju pacijenata kroz dodatke prehrani poput omega-3 masnih kiselina, selena, vitamina D3 i kvalitetnih probiotika. "Ovi dodaci nisu samo važni za opće zdravlje, već pridonose cjelokupnom jačanju tijela, što je posebno važno za pacijente oboljele od raka," rekao je.

Integracija personalizirane dijagnostike, naprednih terapija i pažljivo odabranih dodataka prehrani ključna je za pružanje sveobuhvatne skrbi koja transformira liječenje raka i u prvi plan stavlja kvalitetu života oboljelih.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: BioBran,

Komentari