Datum objave: 12. 02. 2021.

Ionic Mg Skin&Sport stvoren je kako bi pomogao sportašima i osobama koji prolaze kroz teže fizičke napore za opuštajuću njegu kože, te kao pomoć prilikom neutralizacije neugodnih mirisa.

Be Natur Ionic Mg Skin&Sport preparat je nastao inovativnom metodom koja se bazira na strukturiranju otopine koji magnezijev klorid heksahidrat 100% farmaceutske čistoće prevodi u ioniziranu otopinu magnezija i klora koja blagotvorno djeluje na vašu kožu. Preparat se nanosi transdermalno, dermatološki je testiran i prikladan je i za osjetljivu kožu.

I hrvatski znanstvenici potvrdili djelovanje ionskog magnezija u spreju

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu ispitivao se ionski magnezij u spreju domaće tvrtke Be Natur, a u istraživanju je sudjelovalo 10 ispitanica. I ovo je istraživanje potvrdilo kako magnezij uspješno prodire kroz kožu, a kako bi to dokazali znanstvenici su bili lukavi i u istraživanju mjerili temperaturu površine kože beskontaktnom metodom koja se temelji na mjerenju intenziteta infracrvenog zračenja. Za početak potrebno je objasniti vezu između magnezija nanešenog na kožu i temperature kože. Naime, kada određeni dio tijela izlažemo hladnoći, tada na tom mjestu dolazi do sužavanja krvnih žila s ciljem da se spriječi gubitak topline iz tijela. Za sužavanje i širenje krvnih žila odgovorna su živčana vlakna koja na svojim krajevima proizvode signale koji signaliziraju treba li krvne žile raširiti ili stisnuti. Pokazalo se kako magnezij inhibira djelovanje signala za suženje krvnih žile, pa je za očekivati da će dio tijela na koji je nanešen magnezij emitirati toplinu jače od onog tijela tijela na koji magnezij nije apliciran. I upravo se to i dogodilo što je u ovom istraživanju potvrdila i termo kamera. Rezultati su pokazali kako magnezij uspješno prodire kroz kožu (prethodno hladnom vodom ohlađenu kožu potkoljenica) te povećava temperaturu toga dijela tijela za više od 0,7 °C  vrlo brzo, u roku od samo nekoliko minuta.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Be Natur, Koža, magnezij, transdermalno,

Komentari