Datum objave: 05. 06. 2020.

Bakin' mix je brand koji je razvijen u Hrvatskoj u suradnji s domaćim potrošačima i nutricionistima. Spaja tradicionalne okuse sa suvremenim prehrambenim potrebama, pa u svojoj širokoj ponudi obuhvaća mješavine za kruh, peciva ili kolače kao što su brownies, muffins, lava cake, keksi i slično po vrlo pristupačnim cijenama. 

Poznato je kako liječenje celijakije prati cjeloživotna striktna prehrana bez glutena te je potrebna povećana pažnja pri izboru i kupnji namirnica. Oboljeli od celijakije trebaju u potpunosti eliminirati svu hranu, dodatke prehrani i lijekove koji sadrže gluten, jer i njegove najmanje količine mogu biti štetne za oboljele. Žitarice koje prirodno sadrže gluten su pšenica, raž, ječam i zob, stoga je važno izbjegavati njih i sve njihove proizvode. 

Mješavina Bread&Pizza za izradu bezglutenskog kruha uvrštena je na listu lijekova, tako da je dostupna svima oboljelima od celijakije uz najnižu doplatu. 

Osobe oboljele od celijakije također moraju posebno obratiti pažnju na skrivene izvore glutena, koji se mogu naći na posve neočekivanim mjestima. Stoga je oboljelima izuzetno važno da mogu odabrati pouzdani proizvod, bez straha od kontaminacije glutenskim proizvodima.

Priprema svih proizvoda vrlo je brza i jednostavna, a okus i miris gotovih proizvoda vraća nas brzo u razdoblje djetinjstva i bakinu kuhinju. Osim što su bez glutena, proizvodi ne sadrže hidrogenizirane masti, palmino ulje, konzervanse i većina proizvoda je bez laktoze tako da su pogodni i za sve osobe koje imaju intoleranciju mliječnog šećera – laktoze.

Pošalji prijatelju na email

Komentari