Datum objave: 27. 05. 2019.

Novost u djelotvornoj antiaging kozmetici i uspješnoj borbi protiv bora donosi nova inovativna kombinacija prirodnih sastojaka, ekskluzivna po sinergiji jedinstvenih pčelinjih proizvoda i biološki najaktivnijih biljnih ekstrakata.

Kraljevski osjećaj njege pružaju dva proizvoda vrhunske kvalitete i izuzetnog sastava.

10-HDA Royal hidratantna krema 

Ta nesvakidašnja krema sadrži čitav niz djelotvornih prirodnih sastojaka, a zbog nekih od njih s pravom nosi naziv kraljevske kreme. 

Matična mliječ (MM) je jedinstveni pčelinji proizvod koji se oduvijek povezuje s očuvanjem mladenačkog izgleda lica. Znanost je tu tradiciju potvrdila istraživanjima i brojnim studijama. Za biološku aktivnost MM odgovorne su njezine brojne posebne sastavnice od kojih se neke nikako ili vrlo rijetko mogu naći u prirodi. Za djelovanje koje se povezuje s odgodom procesa starenja stanica kože te ostalih organa i tkiva, zaslužnim se smatraju neki proteini i hormoni MM koji utječu na proliferaciju i rast stanica, a za djelotvornu njegu i učinak pomlađivanja kože posebno su važni čimbenici rasta prisutni u njenom sastavu. Sastavnice MM s antioksidativnim učinkom utječu na smanjenje oksidativnih oštećenja svih vrsta tkiva koja dovode do degenerativnih bolesti i raznih pojava povezanih sa starošću, među kojima je i pojavnost bora.

Još jedan razlog za pomlađujuće djelovanje MM je njezin učinak na proizvodnju kolagena u fibroblastima kože, budući da funkcionalna svojstva i izgled kože ovise upravo o cjelovitosti kolagena u dermi. Stoga je kontrola metabolizma kolagena izuzetno važna u kozmetičkoj primjeni. Smatra se da je glavna sastavnica odgovorna za to djelovanje 10-HDA.

Propolis se zbog svoje snažne biološke aktivnosti vrlo uspješno primjenjuje u kozmetici. Različita funkcijska svojstva propolisa temelje se na njegovim brojnim svojstvima. Primarni su svakako: antibakterijsko, antifungalno, antivirusno, protuupalno i antioksidativno djelovanje. Te aktivnosti omogućavaju mu ostvarivanje raznih učinaka na koži: ubrzanje epitelizacije tkiva, uravnoteženje proizvodnje sebuma, čišćenje kože, poticanje mikrocirkulacije i jačanje kapilara. Osim toga može djelovati kao prirodni konzervans u proizvodima koji ga sadrže. Glavne zasluge za te učinke pripisuju se bioflavonoidima i fenolnim kiselinama. Prisutna eterična ulja također pridonose antimikrobnoj aktivnosti i drugim specifičnim biološkim učincima propolisa.

Matične stanice jabuke zapravo su ekstrakt nastao kao rezultat revolucionarne, najnovije tehnologije temeljene na matičnim stanicama rijetke i izuzetno otporne švicarske jabuke (Uttwiler Spätlauber). Brojne studije pokazale su in vitro pokusima uz pomoć tog ekstrakta uspješnost zaštite ljudskih stanica. Sva istraživanja upućuju i na njegovo pozitivno djelovanje u procesu smanjenja bora i na odličan antiaging učinak. Taj visokocijenjen, učinkoviti ekstrakt, korišten u kozmetici, ima potencijal očuvanja dugovječnosti matičnih stanica kože, odgode starenja njenih bazalnih stanica, sprječavanja i odgode starenja kože i očuvanje njezinog mladenačkog izgleda, uklanjanja i ublažavanja bora te pozitivnog utjecaja na protok krvi kroz kožu. 
Kvaliteti i aktivnosti te brzo upijajuće kreme lagane teksture pridonose i bioraspoloživi koenzim Q10 koji potiče energiju i igra važnu ulogu u izmjeni tvari tijela i kože, aloe vera ekstrakt, ulje pulpe pasjeg trna te drugi djelatni sastojci zbog kojih krema uspješno njeguje i pomlađuje kožu te joj pruža hidrataciju i do 12 sati.

10-HDA Royal serum

Najintrigantniji sastojak tog visoko aktivnog antiaging seruma svakako je prirodni otrov pčela roda Apis mellifera. Smatra se da se upravo njegova primjena uvrštava u trenutno najučinkovitije strategije za sprječavanje bora na licu. O tome svjedoče i provedene studije čiji rezultati pokazuju da je primjena seruma pčelinjeg otrova klinički poboljšala izgled i pojavnost bora lica, i to smanjenjem njihove ukupne površine, ukupnog broja i prosječne dubine. Zahvaljujući svom bogatom sastavu koji uključuje više od 200 enzima, aminokiselina i peptida, pčelinji otrov potiče proizvodnju kolagena i elastina, a opuštanjem i stezanjem mišića reducira bore, trenutačno zateže kožu i pospješuje prokrvljenost lica, pa tako predstavlja organsku alternativu botoksu. 

Uz ostale djelotvorne sastojke, serum sadrži i ekstrakt biljke Acmella oleracea, kod nas poznate kao zubobiljka, koja također ima djelovanje slično botoksu. U svom sastavu sadrži alkilamid spilantol koji ima paralizirajući učinak na mišiće lica, zbog čega dolazi do redukcije bora i opuštanja kože. Lako prodire u kožu, sprječavajući pritom kontrakcije u potkožnim mišićima. Lokalna primjena tog ekstrakta smanjuje napetost mišića lica uzrokovanu njihovom kontrakcijom, a time i bore koje nastaju kao posljedica tog procesa. Primjenom pčelinjeg otrova i ekstrakta biljke Acmella oleracea postiže se gotovo trenutno zaglađivanje kože lica. 

Djelovanju seruma pridonosi i ekstrakt mikroalgi koji reaktivira elastičnost kože i daje joj teksturu, te prirodni peptidi koji dubinski djeluju na regeneraciju tkiva kože. Na obnovu stanica kože vidljivo djeluje i gen iz matične mliječi (Royal Epigen P5) koji usporava proces starenja. 

Primjenom seruma koža dobiva čvrst, zategnut i svjež mladenački izgled.

mr.sc. Jasminka Papić, dipl.ing.

 

Pošalji prijatelju na email

Komentari