Datum objave: 24. 08. 2015.

Kad vas zglobovi počnu boljeti, vrijeme je da se za njih pobrinete, prije nego potpuno otkažu. Kako? Lako!

Masaža uljem od kamilice
Čudesna kamilica koja rješava kojekakve probleme može poslužiti i kao sastojak ulja za masažu zglobova. Kamilica u sebi sadrži razne kemijske spojeve koji imaju antiupalna svojstva i smanjuju bol.

Kurkuma
Indijski šafran vjerojatno vam je među začinima u kuhinji, ali s obzirom na to da umanjuje bol i ukočenost zglobova, lako biste ga mogli staviti i u svoj ormarić s lijekovima. Jednostavno pronađite nekoliko recepata s njime i napravite si ručak koji će vam pomoći s artritisom.

Đumbir
Bez obzira jeste li ga narezali, ostrugali ili ga koristite već flaširanog, đumbir će vašim zglobovima pružiti olakšanje. Štoviše, ibuprofeni u sebi imaju đumbir pa bi vas to trebalo uvjeriti u njegovu učinkovitost. Pokušajte si napraviti čaj od đumbira, ako već pri ruci nemate nikakav recept za obrok. Ne samo da će vam đumbir pomoći s artritisom, već će vam olakšati probleme s mučninom, lošim zadahom, alergijama i nadutošću.

Kolač od višnje
Višnje, svojim enzimima, umanjuju bol, a njihova boja potječe od antioksidansa koji su poznati po svojim ljekovitim svojstvima. Samo 10 do 20 višanja dnevno ili ispijanje prirodnog soka od višanja pomoći će vam s artritisom kao da ste popili šest tableta protiv boli.

Vino
Ako imate problema s koljenima, vino je odgovor. Ljudi koji ispijaju između četiri i šest čaša crnog vina tjedno imaju 45 posto manju šansu za probleme s osteoartritisom koljena. Naravno, tajna ljekovitosti crnog vina nije u alkoholu, već u grožđu. Nemojte pretjerivati s vinom – jedna čaša dnevno dosta je za njegov pozitivan učinak.

Izvor: Tportal
https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak/sto-pomaze-kad-se-javi-bol-u-zglobovima-20150818?

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Kosti i zglobovi,

Komentari