Saznajte kako se pravilno hraniti u vrijeme trudnoće i dojenja

Datum objave: 12. 10. 2012.

– Priprema za dolazak novog člana obitelji u roditeljski dom nije jednostavna, postoje brojne brige i pitanja, a ponajviše kad je riječ o zdravoj prehrani. Poznata hrvatska nutricionistica Darija Vranešić Bender u suradnji s Ledom pripremila je na jednom mjestu odgovore na sva pitanja vezana uz prehranu beba, mama i trudnica – Vodič kroz pravilu prehranu – koji možete pronaći [url="http://www.ledo.hr/"]ovdje.[/url]

Ovaj vodič mogli bismo nazvati pravom malom „biblijom“ za trudnice, mame i novorođenčad te sve one koji u skoroj budućnosti planiraju imati djecu. Vodič kroz pravilnu prehranu sastavljen je od tri tematska dijela – trudnice, mame i bebe. Saznajte koja hrana se preporuča, koje namirnice je potrebno izbjegavati te kako najbolje kombinirati obroke tijekom dana i kroz tjedan.

Darija Vranešić Bender već godinama se bavi savjetovanjem u prehrani, a pri izradi ovog edukativnog vodiča posebno je istaknula sljedeće:

„Iz osobnog iskustva poznato mi je da je teorija jedno, a praksa drugo, a to je posebno istinito kada je riječ o prehrani dojenčadi i male djece. Svako dijete je posebno, ima svoje rituale i preferencije te je stoga teško davati univerzalne savjete. Ipak, što roditelji više znaju, lakše mogu donijeti odluke i postaviti svoja pravila koja će zadati prvi temelj u formiranju prehrambenih navika novog mladog bića. Stoga pohvaljujem inicijativu hrvatske tvrtke Ledo koja pridonosi edukaciji populacije na ovaj način.“

Uz korisne savjete nutricionistice Vodič donosi i mnoštvo zanimljivih i ukusnih recepata koji prate sva pravila zdrave prehrane za mame, bebe i trudnice. Saznajte zašto je folna kiselina važna u vrijeme trudnoće, kakva jela je potrebno pripremati za dohranu vaših mališana, u kojim namirnicama se nalaze važni minerali i vitamini, koji su bitni u vrijeme dojenja te kako uz pomoć tjednih jelovnika i slasnih recepata balansirati prehranu.

Od sada korisne savjete za prehranu trudnica, majki i beba kao i jednostavne te zanimljive recepte možete pronaći na jednom mjestu, u novom [url="http://www.ledo.hr/"]Vodiču kroz pravilnu prehranu[/url].

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: ledo, Trudnoća i dojenje,

Komentari