Vitaminoteka

Datum objave: 28. 11. 2017.

Prema predviđanjima, u slijedećih bi se 15-ak godina trebao izjednačiti broj onkoloških bolesnika s brojem oboljelih od bolesti srca i krvnih žila.

Veliki broj istraživanja bavi se tematikom liječenja i poboljšanja kvalitete života onkoloških bolesnika. No, pomaci na ovim području su neznatni te se nije postigao značajniji pomak u kvaliteti života oboljelih, osobito oboljelih od metastatske bolesti. Poboljšanje kvalitete života je primarni cilj liječenja te skupine bolesnika, a prehrana je njezin temelj.

Liječnici obiteljske medicine ovdje imaju važnu ulogu te je bitno da se kontinuirano educiraju kako bi na vrijeme prepoznali potrebe oboljelih. Zbog toga je tvrtka Vitaminoteka uz podršku Hrvatskog društva za kliničku prehranu Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara i Koordinacije hrvatske obiteljske medicine organizirala stručni skup za liječnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na temu Nutricionizam u onkologiji, a mi vam donosimo sažetke s edukacije:

Smjernice za liječenje tumorske kaheksije

Primjena kanabinoida kod malignih bolesti

Pripravci i dodaci prehrani kod malignih bolesti - istine i zablude

Prehrana kao pomoć kod nuspojava onkološke terapije

 

Pošalji prijatelju na email

Komentari