Vitaminoteka

Datum objave: 07. 04. 2020.

Danas, 7. travnja 2020., obilježavamo Svjetski dan zdravlja pod sloganom „Podržite medicinske sestre i primalje“.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja ističe važnost rada medicinskih sestara, tehničara i primalja te se podsjeća na kritičnu ulogu koju ovi zdravstveni djelatnici imaju u održavanju zdravlja.

Medicinske sestre i drugi zdravstveni djelatnici nalaze se na „prvoj crti obrane“ od COVIDa-19, pružajući visokokvalitetnu zdravstvenu njegu, s poštovanjem se odnoseći prema pacijentima, vodeći dijaloge i odgovarajući na pitanja u cilju sprječavanja širenja straha i panike te, u nekim slučajevima, prikupljanjem podataka za kliničke studije

U ovoj međunarodnoj godini medicinskih sestara, tehničara i primalja, Svjetski dan zdravlja istaknut će trenutni status sestrinstva u cijelome svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i njezini partneri dat će niz preporuka za jačanje radne snage medicinskih sestara, tehničara i primalja.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navodi kako će to biti od ključne važnosti ako želimo postići nacionalne i globalne ciljeve povezane s univerzalnim zdravstvenom zaštitom, zdravljem majki i djeteta, zaraznim i nezaraznim bolestima, uključujući mentalno zdravlje te spremnost na reakciju u hitnim slučajevima.

Na ovaj dan Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) traži vašu podršku kako bi osigurali da radna snaga njegovatelja i primalja bude dovoljno jaka te kako bi se osiguralo da svi i svugdje dobiju zdravstvenu zaštitu koja im je potrebna.

Pošalji prijatelju na email

Komentari