Datum objave: 07. 09. 2015.

U moru raznovrsnih vrsta meda rijetki bi pomislili na onaj od – bundeve.

Upravo ta vrsta najdjelotvornija je kod zdravstvenih problema s jetrom i bubrezima, učinkovito pomaže kod izlučivanja žuči. Zahvaljujući svom blago laksativnom i diuretskom djelovanju, med od bundeve odličan je izbor kod problema kroničnog zatvora i različitih oboljenja debelog crijeva. Med od bundeve obiluje vitaminima i karotenom te jača imunitet. Za osobe s povišenom razinom kolesterola i aterosklerozom, ovaj med bit će odličan izbor. Biraju ga i osobe koje imaju problema s viškom kilograma.


Napravite ga sami
Uzmite zrelu bundevu, odrežite vrh i uklonite sjemenke i vlakna. U rupu koju ste izdubili stavite med koji imate ili smeđi šećer te odrezani vrh bundeve ponovno vratite. Ostavite da stoji deset dana na hladnom mjestu. Preporuka je bundevu nakon punjenja staviti u neku posudu jer će s vremenom omekšati, što će otežati premještanje. Nakon deset dana šećer koji ste stavili u rupu od bundeve će se otopiti, a tu tekućinu ulijte u staklenku i čuvajte u hladnjaku maksimalno mjesec dana. Uzimajte dvije do tri žličice žličice na dan ili jednostavno zasladite čaj.
 

Izvor: https://www.vecernji.hr/lifestyle/jeste-li-culi-za-med-od-bundeve-doznajte-koje-zdravstvene-probleme-rjesava-1022448

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Bolesti bubrega, Jetra i žuč,

Komentari