Pržena piletina s povrćem

Datum objave: 01. 01. 2005.

3 žlice repičina ulja
500 g kuhanih pilećih prsa, ukoso rezanih na 3 mm debele ploške
1 paket (300 g) smrznutog miješanog povrća (brokula, mahune, crvena paprika i šampinjoni)
2 žlice vode
2 žlice sojina umaka
1 paket (300 g) svježeg špinata
Zagrijte veliku, tešku tavu ili wok na jakoj vatri tako da kap vode zacvrči kada padne na metal. Dodajte 1.5 žlicu ulja i naginjite tavu kako bi ulje pokrilo površinu. Kada se ulje zagrije (ali ne toliko da se počne dimiti), ubacite u tavu narezana pileća prsa i pržite ih 2 minute. Piletinu prebacite u zdjelu.
Dodajte ostatak ulja u tavu. Kada se zagrije, ubacite smrznuto povrće i pržite ga oko 4 minute, sve dok veći komadi ne budu sasvim prženi. Vratite piletinu u tavu, dodajte vode i sojina umaka pa pržite još 2 minute. Dodajte špinat. Poklopite tavu i kuhajte na pari na srednje jakoj vatri 2 minute. Hvataljkom jedanput preokrenite špinat, tako da se jednolično zagrije; poklopite i kuhajte na pari još 2 minute.
Izvadite piletinu i povrće žlicom s rupama. Tekućinu iz tave žlicom prebacite u zdjelice i poslužite kao umak.
Za 4 osobe
PROVJERIMO HRANJIVOST:
Po obroku: 232 kalorije, 23 g bjelančevina, 7 g ugljikohidrata, 13 g masti, 2 g zasićenih masti, 616 mg natrija, 48 mg kolesterola, 4 g vlakana
Recept preuzet iz knjige " [url="#"] [u]South beach dijeta[/u] [/url] ", [url="#"] [u] Profil International [/u] [/url], 2004.

Pošalji prijatelju na email

Komentari