Pečeni patlidžan i paprika

Datum objave: 01. 01. 2005.

1 patlidžan, oguljen, prepolovljen i narezan na ploške
2 crvene paprike, narezane na debele trake
1 zelena paprika, narezana na debele trake
1 glavica luka, nasjeckana
1 šalice ekstra djevičanskoga maslinovog ulja
svježi bosiljak (po izboru)
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Patlidžan, paprike i luk stavite u posudu za pečenje sa zaštitnim slojem. Poškropite uljem. Pecite u pećnici 20 minuta, povremeno zalijevajući uljem.
Povrće posložite na tanjuru za posluživanje i ukrasite svježim bosiljkom, ako želite.
Za 4 osobe
PROVJERIMO HRANJIVOST:
Po obroku: 193 kalorije, 2 g bjelančevina, 16 g ugljikohidrata, 14 g masti, 2 g zasićenih masti, 5 mg natrija, 0 mg kolesterola, 5 g vlakana

Recept preuzet iz knjige " [url="#"] [u]South beach dijeta[/u] [/url] ", [url="#"] [u] Profil International [/u] [/url], 2004.

Pošalji prijatelju na email

Komentari