Mesna štruca

Datum objave: 01. 01. 2005.

1 limenka (180 g) pirea od rajčica bez dodatka soli
1 šalice suhog crvenog vina
1 šalice vode
1 režanj češnjaka, usitnjen
1 žličice osušenih listića bosiljka
1 žličice osušenih listića origana
1 žličice soli
500 g mljevenih purećih prsa
1 šalica zobenih pahuljica
1 šalice tekućeg nadomjeska za jaja
1 šalice naribanih tikvica
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte pire od rajčica, vino, vodu, češnjak, bosiljak, origano i sol u lončiću s drškom. Neka proključa, a potom smanjite vatru. Kuhajte lagano, nepoklopljeno, 15 minuta. Maknite s vatre.
Pomiješajte puretinu, zobene pahuljice, nadomjestak za jaja, tikvice i 1 šalice umaka od rajčice u velikoj zdjeli. Dobro izmiješajte. Oblikujte smjesu u štrucu i stavite je u nezamašćen kalup za kruh veličine 20 x 10 cm. Pecite 45 minuta. Bacite mast koja se iscijedi iz štruce. Prelijte 1 šalice preostalog umaka od rajčice preko štruce. Pecite još 15 minuta.
Štrucu položite na tanjur za posluživanje. Pričekajte 10 minuta da se štruca ohladi prije nego je počnete rezati. Preostali umak od rajčica poslužite uz štrucu.
Za 8 osoba
PROVJERIMO HRANJIVOST:
Po obroku: 188 kalorija, 12 g bjelančevina, 12 g ugljikohidrata, 10 g masti, 3 g zasićenih masti, 244 mg natrija, 39 mg kolesterola, 2 g vlakana
Recept preuzet iz knjige " [url="#"] [u]South beach dijeta[/u] [/url] ", [url="#"] [u] Profil International [/u] [/url], 2004.

Pošalji prijatelju na email

Komentari