Mediteranska salata od piletine

Datum objave: 01. 01. 2005.

Preljev
1 šalice kupovnog talijanskog preljeva za salatu s niskim udjelom šećera
1 žlica umaka od kajenskog papra
1 žličice osušenih listova metvice
1 žličice gorušičinog praha
Salata
1 kg pilećih prsa bez kože i kostiju
2 žlice ekstra djevičanskoga maslinovog ulja
2 šalice pripremljenog bulgura (oljuštenog i drobljenog pšeničnog zrna)
1 1 šalica na kockice narezanih krastavaca
1 1 šalica na kockice narezanih rajčica
1 šalica kosanog mladog luka
1 šalice nasjeckanog svježeg peršina
listovi zelene salate
Kako pripremiti preljev: Umutite zajedno talijanski preljev, umak od kajenskog papra, metvicu i gorušičin prah u zdjelici. Poklopite i stavite u hladnjak.
Kako pripremiti salatu: U tavi pecite piletinu na ulju na srednje jakoj vatri 8-10 minuta, odnosno dok piletina ne omekša i izgubi ružičastu boju. Često okrećite kako bi ravnomjerno posmeđila. Izvadite piletinu iz tave. Narežite na tanke kockice veličine zalogaja. Neka se piletina ohladi, a zatim je metnite u hladnjak.
Kada se sasvim ohladi, pomiješajte piletinu s bulgurom, krastavcima, rajčicom, lukom i peršinom u zdjeli. Poslužite na listovima zelene salate i poškropite preljevom.
Za 6 osoba
PROVJERIMO HRANJIVOST:
Po obroku: 220 kalorija, 20 g bjelančevina, 18 g ugljikohidrata, 8 g masti, 1 g zasićenih masti, 279 mg natrija, 45 mg kolesterola, 4 g vlakana
Recept preuzet iz knjige " [url="#"] [u]South beach dijeta[/u] [/url] ", [url="#"] [u] Profil International [/u] [/url], 2004.

Pošalji prijatelju na email

Komentari