Losos na žaru sa ružmarinom

Datum objave: 01. 01. 2005.

1 kg lososa
2 žličice ekstra djevičanskoga maslinovog ulja
2 žličice svježeg limunovog soka
1 žličice soli
prstohvat svježe mljevenog crnog papra
2 režnja češnjaka, usitnjena
2 žličice svježih listića ružmarina, nasjeckanih, ili 1 žličica osušenih, zdrobljenih
grančice svježeg ružmarina (po izboru)
kapare (po izboru)
Razrežite ribu na 4 dijela jednake veličine. Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar, češnjak i ružmarin u zdjeli. Tom mješavinom premažite ribu.

Komade ribe poslažite na rešetku roštilja ili upotrijebite roštiljsku košaricu za ribu poprskanu maslinovim uljem. Pecite na srednje jako zažarenom ugljenu sve dok se riblje meso ne počne lako odvajati od kosti (4-6 minuta po centimetru debljine ribe). Ako je riba deblja od 2.5 centimetra, oprezno je nakon nekog vremena okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle.

Pečete li ribu na roštilju u pećnici, poprskajte rešetku posude za roštiljanje maslinovim uljem i na rešetku poslažite komade ribe. Ribu pecite na 10 centimetara od grijača 4-6 minuta po centimetru debljine. Ako je riba deblja od 2.5 centimetra, oprezno je nakon nekog vremena okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle.

Ako želite, prije posluživanja možete ribu s gornje strane ukrasiti kaparama i grančicama ružmarina.
Za 4 osobe
PROVJERIMO HRANJIVOST:
Po obroku: 231 kalorija, 23 g bjelančevina, 1 g ugljikohidrata, 15 g masti, 3 g zasićenih masti, 213 mg natrija, 67 mg kolesterola, 0 g vlakana
Recept preuzet iz knjige " [url="#"] South beach dijeta [/url] ", [url="#"] [u] Profil International [/u] [/url], 2004.

Pošalji prijatelju na email

Komentari