Jagode umočene u čokoladu

Datum objave: 01. 01. 2005.

2 kocke (po 30 g svaka) poluslatke ili gorke čokolade, nasjeckane
1 žličica slatkog vrhnja
bademov ekstrakt
8 jagoda
Pomiješajte čokoladu sa slatkim vrhnjem u mjerici ili zdjeli. Kuhajte pri srednjoj snazi u mikrovalnoj pećnici 1 minutu ili dok se čokolada ne rastopi, a nakon 30 minuta kuhanja promiješajte. Umiješajte bademov ekstrakt i malo rashladite.
Jednu po jednu jagodu umačite u rastopljenu čokoladu pa pričekajte da višak sklizne sa svake. Odlažite jagode na voštani papir koji ste prostrli po limu za pečenje. Stavite u hladnjak ili zamrzivač na 15 minuta kako bi se čokolada stvrdnula.
Za 2 osobe
PROVJERIMO HRANJIVOST:
Po obroku: 175 kalorija, 3 g bjelančevina, 24 g ugljikohidrata, 9 g masti, 6 g zasićenih masti, 1 mg natrija, 5 mg kolesterola, 4 g vlakana
Recept preuzet iz knjige " [url="#"] [u]South beach dijeta[/u] [/url] ", [url="#"] [u] Profil International [/u] [/url], 2004.

Pošalji prijatelju na email

Komentari